Gouden Boek voor prentenboek Hé, wie zit er op de wc?

Gouden Boek voor prentenboek Hé, wie zit er op de wc? - Harmen van Straaten + recensie

Kinderboekenmaker Harmen van Straaten ontving een Gouden Boek voor Hé, wie zit er op de wc? Van het prentenboek zijn meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken.

Hé, wie zit er op de wc?

Ben je op zoek naar een hilarisch prentenboek over naar de wc gaan om samen met je peuter of kleuter te lezen? Dan is Hé, wie zit er op de wc? een aanrader! Niet voor niets stond Hé, wie zit er op de wc? in de prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen 2017!

Het gaat over een aantal dierenvrienden die heel lang moeten wachten totdat de deur van de wc eindelijk opengaat:

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc.
Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?
‘Hé, wie zit daar op de wc?’
Raad je mee?

Uitgeverij: Leopold.

Hé, wie zit er op de wc? kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Specificaties:

Auteur: Harmen van Straaten | Uitgeverij: Leopold | 9789025867676 | 32 blz. | April 2015

Hé, wie zit er op de wc? is ook verkrijgbaar bij:

Over Harmen van Straaten

Harmen van Straaten (Arnhem, 1958) hield als kind veel van tekenen en hij won regelmatig kleurwedstrijden. Er was meer creatief talent in de familie, zijn ooms Gerard en Peter van Straaten waren tekenaar. Harmen trok daaruit de conclusie dat tekenen iets was wat blijkbaar iedereen kon en dat je daarnaast iets anders moest kunnen. In zijn geval werd dat een rechtenstudie, hij werd jurist. Dat beviel niet erg, hij besloot dat het vak van tekenaar toch een betere keus was en in 1987 aanvaardde Harmen zijn eerste illustratieopdracht. Daar is later het zelf schrijven bij gekomen.

Inmiddels heeft Harmen circa vierhonderd boeken geïllustreerd, en ruim vijftig boeken zelf geschreven. Hij schrijft prentenboeken voor peuters en kleuters, AVI-boeken voor kinderen die net kunnen lezen, leesboeken voor 8-plussers en jeugdromans. Zijn boeken werden drie keer getipt door de Kinderjury, hij won de Gouden Appel in Bratislava voor zijn tekeningen in Een opa om nooit te vergeten van Bette Westera, en hij kreeg voor datzelfde boek in Japan de Grand Prix van de Sankei Shimbun.

Vertalingen van zijn werk verschenen in onder andere Duitsland, Korea, Japan en de Scandinavische landen. In 2013 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk Je bent super… Jan!

Gouden Boek

Boeken voor volwassenen met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Harmen van Straaten

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.