Boeken gelezen in september 2019

Leesboekenenmeer boeken gelezen in september 2019

Om je op leesgebied te inspireren schrijf ik maandelijks een blog over de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk kun je dan ook meteen de recensie lezen. Het is de beurt aan Boeken gelezen in september 2019. Om een beetje een eenheid in mijn verhaal te krijgen en er geen onoverzichtelijk rommeltje van te maken zal ik de boeken groeperen per genre.

Kinderboeken

Buikje bloot – Liesbet Slegers

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in september 2019: Buikje bloot - Liesbet Slegers; Recensie

Kleine kinderen worden groot, vaak sneller dan je denkt (hoopt). Om kinderen weerbaar te maken is het verstandig dat ze lichaamsdelen op de juiste manier kunnen benoemen. Het boek Buikje bloot, Karels grote boek over het lichaam kan je helpen om op een fijne manier het gesprek met je peuter aan te gaan, op een manier die passend is bij de belevingswereld van je kind. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Buikje bloot, Karels grote boek over het lichaam kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Romans

Het Italiaanse meisje – Lucinda Riley

Leesboekenenmeer Boeken gelezen in september 2019: Het Italiaanse meisje - Lucinda Riley; Recensie

Rosanna is nog maar elf jaar als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. Ze ziet operastudent Roberto in het bescheiden eetcafé van haar ouders in Napels en is op slag verliefd als ze hem hoort zingen. Dan wordt Rosanna door de omstanders gevraagd een lied te zingen, en Roberto is zo onder de indruk van haar stem dat hij haar ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft. Hij raadt haar dan ook aan om zanglessen te nemen, maar Rosanna’s vader wil er niks van weten… Als het aan hem ligt zal Rosanna als ze groot is trouwen, kinderen krijgen en in het eetcafé blijven werken.

Gelukkig springt Rosanna’s broer Luca bij. Hij heeft vertrouwen in de stem van zijn zusje en daarom besluit hij haar zanglessen te betalen. Rosanna betaalt hem op haar manier terug door hard te werken en ze wordt dan ook aangenomen op de prominente operaschool van La Scala in Milaan.

In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee bijzonder getalenteerde operazangers reizen de hele wereld over. Maar de glamour en het succes gaan niet altijd samen met Rosanna’s onwankelbare liefde voor Roberto. Hun turbulente romance kent diepe dalen en hoge pieken. En dan wordt Rosanna geconfronteerd met het onomkeerbare verleden, dat hun geluk in de weg lijkt te staan… Uitgeverij: Xander Uitgevers.

Het Italiaanse meisje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com