Ik hou je vast, recensie

Ik hou je vast, recensie. Een verrassende feelgoodroman met een ongewone en serieuze insteek. Het werd geschreven door Marina Folkers.

Ik hou je vast is een verrassende feelgoodroman met een ongewone en serieuze insteek. Het werd geschreven door Marina Folkers.

Ik hou je vast

Ik hou je vast, recensie. Een verrassende feelgoodroman met een ongewone en serieuze insteek. Het werd geschreven door Marina Folkers.

Millie woont in Londen. Ze deel een appartement met haar beste vriendin Jess en werkt voor The Guardian. Jess vindt het zonde dat Millie vrijgezel is en doet daarom steeds haar uiterste best om een geschikte man te vinden. Maar Millie heeft een leuk leven. Bovendien heeft ze haar hart al verpand…

Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, haar jeugdvriend en de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet tot haar grote frustratie net alsof hij haar niet kent.

Stukje bij beetje weet Millie het mysterie te ontrafelen. Ze ontdekt dat hij al jaren een enorm geheim met zich meedraagt. Ethan blijkt als kind te zijn misbruikt door zijn stiefvader, wat hem in zijn volwassen leven belet intieme relaties aan te gaan. Zou Millie hem kunnen helpen bij de verwerking van dit trauma?

Conclusie

Zoals ik in het begin al aangaf is Ik hou je vast een feelgoodroman met een ongewone en serieuze insteek. Hoewel je weet dat het speelt, hoor je minder vaak over kindermisbruik van jongens. Best wel vreemd als je bedenkt dat de impact voor zowel jongens als meisjes enorm is. Ik vind het dan ook knap dat Marina Folkers er in de feelgoodroman Ik hou je vast in is geslaagd om meer over dit onderwerp te vertellen. Wat ik misschien nog wel knapper vind is dat het boek ondanks dit gegeven niet heel zwaar op de hand is geworden.

De dialogen zijn doorspekt met de nodige humor, zonder afbreuk te doen aan het onderwerp. Ik snap ook wel dat Millie met zoveel vragen rond het veranderde gedrag van Ethan is blijven zitten dat ze hem gewoonweg niet los kan laten. Ze heeft haar hart aan hem verloren en ze weet zeker dat het wederzijds is. Waarom doet hij dan zoals hij doet? Het gedrag van Ethan komt namelijk voort uit zijn poging te vluchten voor het trauma uit zijn verleden, wat natuurlijk gedoemd is te mislukken. Gelukkig laat hij de hulp van Millie wel toe en kan hij met haar hulp op zoek naar een betere manier om met zijn trauma om te leren gaan.

Hoewel ik het boek Ik hou je vast met veel plezier heb gelezen kan ik me voorstellen dat je misschien wel op zoek bent naar een luchtigere feelgoodroman zonder serieuze insteek. Dan kun je misschien beter kiezen voor de Gelukserie of de feelgoodserie Liefde in Milaan. Weet wel dat je dan een heel goed boek laat lopen!

Mijn beoordeling Ik hou je vast:

Auteur: Marina Folkers | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020538113 | 256 blz. | Oktober 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.