Kletsboeken | Blijf met elkaar in gesprek

Kletsboeken voor kleuters, kinderen, tieners, pubers en volwassenen om gezellige gesprekken te voeren of te ontprikkelen na een drukke dag

Vandaag is er een overzicht van Kletsboeken, een serie bedacht door Michal Janssen. Zij bracht in 2010 de 1e editie zelf uit. Later besloot ze samen te gaan werken met Gezinnig, een uitgever van producten die het gezinsleven versoepelen. Dit bleek a match made in heaven. Inmiddels is er een uitgebreide kletsserie met titels als Tafelklets, Relaxklets, Vakantieklets en Slaapklets en nog veel meer. In Nederland zijn al meer dan 100.000 boeken uit de kletsserie verkocht.

Soms is het moeilijk om te bepalen wat er allemaal in je kind omgaat. Misschien praat je kind niet veel of vind je het zelf wel lastig om het gesprek gaande te houden. Wat de oorzaak ook is, de verschillende kletsboeken zijn voor dit soort momenten een hele goede leidraad.

 

Gezinnig

Heb je een kind dat gebaat is bij veel rust en structuur? Dan zijn de producten van Gezinnig echt wel een aanrader. Zo hebben ze Checkpads voor meer ritme, duidelijkheid maar vooral rust tijdens de ochtend- en avondroutines. Daarnaast hebben ze ook heel veel planningstools voor meer duidelijkheid en overzicht voor prikkelgevoelige kinderen en hun ouders. Ben je ook benieuwd geworden naar de producten van Gezinnig? Bekijk dan hun website hier.

 

Kletsboeken

Nu over naar de hoofdrolspelers van dit blog: de verschillende kletsboeken. Naast een algemeen kletsboek heb je dus ook kletsboeken voor aan tafel of het naar bed gaan. Je kunt door het kiezen van een passend kletsboek dus heel goed inspelen op de voor jullie lastige momenten.

 

Kletsboek!

Kletsboek, geschikt voor kleine en grote mensen

Kletsboek! is een bijzonder boek. Een invulboek voor kinderen én grote mensen. Voor jullie. En over jullie. Elke linker bladzijde is voor jou. Elke rechter bladzijde is voor papa of mama. Of voor opa, oma, je tante of oom, je juf of meester. Met Kletsboek! kun je samen: lachen, mopperen, fantaseren, tekenen, dromen, nadenken, geinen, ontspannen en kletsen!

Meer informatie.

 

Tienerklets!

Tienerklets, invuldagboek voor pubers, tieners en hun ouders; Kletsboeken

Tienerklets! is een bijzonder boek vol vragen. Soms maf, soms serieus, altijd herkenbaar. Je vult het boek samen in. Met een vriend(in) of een van je ouders. Kies een pagina en iemand om mee te kletsen. Vul in, kruis aan, kies en streep door. De onderwerpen die je liever niet met je ouders bespreekt, vul je in met een vriend of vriendin. En alleen kletsen in plaats van invullen kan natuurlijk ook.

Meer informatie.

 

Vakantieklets!

Vakantieklets, doeboek voor op reis; Kletsboeken

Vakantieklets is een bijzonder boek voor kleine en grote avonturiers. Een boek met 36 kaarten vol vragen en opdrachten voor onderweg of op de vakantiebestemming. Speel luisterbingo, test een restaurant, zet een speurtocht uit én noteer al je vakantieherinneringen in het logboek. Zo heb je altijd een kwartiertje pret bij de hand!

Meer informatie.

 

Slaapklets!

Slaapklets deel 1, dagboek voor het slapengaan

Slaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan.

Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Meer informatie.

Heb je deel 1 al? Wegens het grote succes zijn er nu ook Slaapklets! deel 2 en Slaapklets! deel 3.

 

Slaapklets! voor kleuters

Slaapklets voor kleuters, dagboek voor het slapengaan

Slaapklets! voor kleuters is een fijn boek om voor het slapengaan de dag door te nemen en even de volle aandacht van mama of papa te krijgen. Het is goed voor kinderen om de dag te laten bezinken en fijn voor ouders om een kijkje te krijgen in het hoofd van hun kind. Samen napraten over belevenissen en gevoelens en nog even spelen voordat de nacht begint.

Meer informatie.

Bekijk ook eens de Slaapklets! voor kleuters deel 2.

 

Relaxklets!

Relaxklets, yogaboek voor klein en groot

Relaxklets! is een boek voor kinderen en ouders (2 – 99+ jaar) met yogaoefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken. Het boek is een hulpmiddel om rust en ontspanning te brengen in het hectische gezinsleven en een (nadere) kennismaking voor kinderen met yoga en mindfulness.

Meer informatie.

 

Tafelklets!

Tafelklets, voor kleine en grote eters, samen eten, kletsen, proeven, lachen en natafelen

Tafelklets! is een kletsboek voor kleine en grote eters (4-99 jaar). Een boek met vragen en opdrachten voor iedereen aan tafel over jouw dag en over het eten op je bord. De speelse inhoud zorgt voor plezier en verrassende gesprekjes aan tafel.

Meer informatie.

 

Kletspocket!

Kletspocket, 216 vragen en opdrachten

Kletspocket is een boekje met 216 knettergekke vragen en maffe opdrachten. Stop het in je tas, dan heb je altijd en overal iets te kletsen bij je. Onderweg in de auto of trein, tijdens een etentje met vrienden of familie, op een terrasje in de zon, in een lange wachtrij. Of gewoon op een luie zondagmiddag op de bank!

Meer informatie.

 

Het halve boek

Het halve boek, verzin het zelf voorleesboek

Het halve boek is een bijzonder voorleesboek met 20 verhalen vol “gaten’. Wie speelt de hoofdrol, wie gaat er mee op avontuur, waar speelt het verhaal zich af en wat gebeurt er allemaal? Dat verzin je zelf! Word een superheld en kies je eigen superkracht. Help je favoriete dier ontsnappen uit de dierentuin. Ga met je beste vrienden op reis naar de Noordpool. Schakel je grootste vijand uit in een levensechte game. Stuur je vader of moeder op kamp. Zoek een griezel voor een verdrietig spookje. En nog veel meer!

Meer informatie.

 

Scheidingklets

Scheidingklets; Kletsboek voor kinderen van 6-12 jaar van gescheiden ouders

Scheidingklets is een invulboek voor kinderen van gescheiden ouders (6 tot 12 jaar) dat ouders helpt het gesprek aan te gaan en kinderen uitnodigt hun gevoelens te uiten. Een scheiding heeft vaak een grote impact op kinderen en als ouder wil je je kind zo goed mogelijk begeleiden.

Meer informatie.

 

Vriendenklets

Vriendenklets; Kletsboek voor vrienden

Meer informatie.

 

Ziekenhuisklets

Ziekenhuisklets is een invulboek voor kinderen met een papa of mama in het ziekenhuis.

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Een reactie op “Kletsboeken | Blijf met elkaar in gesprek

  1. Pingback: Karel in de lente; Prentenboek voor peuters over de lente; Recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *