Kletsboeken | Blijf met elkaar in gesprek

Kletsboeken voor kleuters, kinderen, tieners, pubers en volwassenen om gezellige gesprekken te voeren of te ontprikkelen na een drukke dag

Vind je het soms ook zo lastig om met je kind te praten? Of ben je benieuwd wat er allemaal in dat koppie omgaat? Overweeg dan eens om gebruik te maken van een Kletsboek. De serie Kletsboeken werden al in 2010 bedacht door Michal Janssen. Zij bracht in 2010 de 1e editie zelf uit. Later besloot ze samen te gaan werken met Gezinnig, een uitgever van producten die het gezinsleven versoepelen.

Met je kind praten

Niet iedere ouder vindt het even makkelijk om met zijn of haar kind te praten. Of misschien heb je wel het idee dat er iets dwars zit bij je kind. Soms is het gewoon heel erg moeilijk om te bepalen wat er allemaal in je kind omgaat. Misschien praat je kind niet veel of vind je het zelf wel lastig om het gesprek gaande te houden. Wat de oorzaak ook is, de verschillende kletsboeken zijn voor dit soort momenten een hele goede leidraad.

Gezinnig

Heb je een kind dat gebaat is bij veel rust en structuur? Dan zijn de producten van Gezinnig echt wel een aanrader. Zo maakten wij bijvoorbeeld gebruik van de Checkpads voor meer ritme, duidelijkheid maar vooral rust tijdens de ochtend- en avondroutines.

Daarnaast hebben ze ook heel veel planningstools voor meer duidelijkheid en overzicht voor prikkelgevoelige kinderen en hun ouders. En natuurlijk de serie kletsboeken.

Kletsboek!

Kletsboek! is een bijzonder boek. Een invulboek voor kinderen én grote mensen. Voor jullie. En over jullie. Elke linker bladzijde is voor het kind. Elke rechter bladzijde is voor een volwassene. Met Kletsboek! kun je samen: lachen, mopperen, fantaseren, tekenen, dromen, nadenken, geinen, ontspannen en kletsen!

Vakantieklets!

Het kletsboek Vakantieklets is een bijzonder boek met 36 kaarten vol vragen en opdrachten voor onderweg of op de vakantiebestemming. Speel luisterbingo, test een restaurant, zet een speurtocht uit én noteer al je vakantieherinneringen in het logboek. Zo heb je altijd een kwartiertje pret bij de hand!

Slaapklets!

Om lekker te kunnen slapen is het voor kinderen (en volwassenen!) prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. De Slaapklets! kletsboeken zijn zo’n groot succes dat er inmiddels vijf delen van zijn. Twee daarvan zijn geschikt voor kleuters, de andere delen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

De Slaapklets! kletsboeken zijn eigenlijk een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag en zo de dag af te sluiten. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Relaxklets!

Relaxklets! is een boek voor kinderen en ouders (2 – 99+ jaar) met yogaoefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken. Het boek is een hulpmiddel om rust en ontspanning te brengen in het hectische gezinsleven en een (nadere) kennismaking voor kinderen met yoga en mindfulness.

Tafelklets!

Tafelklets! is een kletsboek voor kleine en grote eters (4-99 jaar). Een boek met vragen en opdrachten voor iedereen aan tafel over jouw dag en over het eten op je bord. De speelse inhoud zorgt voor plezier en verrassende gesprekjes aan tafel.

Kletspocket!

Kletspocket is een boekje met 216 knettergekke vragen en maffe opdrachten. Stop het in je tas, dan heb je altijd en overal iets te kletsen bij je. Onderweg in de auto of trein, tijdens een etentje met vrienden of familie, op een terrasje in de zon, in een lange wachtrij. Of gewoon op een luie zondagmiddag op de bank!

Het halve boek

Het halve boek is een bijzonder voorleesboek met 20 verhalen vol “gaten’. Wie speelt de hoofdrol, wie gaat er mee op avontuur, waar speelt het verhaal zich af en wat gebeurt er allemaal? Dat verzin je zelf! Word een superheld en kies je eigen superkracht. Help je favoriete dier ontsnappen uit de dierentuin. Ga met je beste vrienden op reis naar de Noordpool. Schakel je grootste vijand uit in een levensechte game. Stuur je vader of moeder op kamp. Zoek een griezel voor een verdrietig spookje. En nog veel meer!

Scheidingklets

Wanneer je een relatie krijgt, er kinderen volgen en iedereen gelukkig is, is een scheiding niet iets waar je vanuit gaat. Maar mocht er toch een scheiding komen dan heeft dat vaak een enorme impact op kinderen, en als ouder wil je je kind daarbij zo goed mogelijk begeleiden. Het kletsboek Scheidingklets is een invulboek voor kinderen van gescheiden ouders (6 tot 12 jaar) dat ouders helpt het gesprek aan te gaan en kinderen uitnodigt hun gevoelens te uiten.

Vriendenklets

Het kletsboek Vriendenklets is een vriendenboek dat nét even anders is. Het gaat ook over wat de andere kids leuk vinden aan jou en wat jullie graag samen doen!

Emotieklets

Emotieklets is een hulpmiddel om op een ontspannen manier te praten over lastige emoties en plannetjes te maken om met die emoties om te gaan. Het kletsboek is gemaakt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kind en ouder/begeleider gaan samen aan de slag. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn. Deel 2 bevat vragen en opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. 

Duoklets

Er zijn ook een aantal Duoklets kletsboeken. Deze werken net zoals het Kletsboek!, maar is speciaal voor opa, oma, papa of mama. Ontdek hoe goed je elkaar kent, denk terug aan wat jullie samen hebben beleefd en interview elkaar over serieuze én gekke onderwerpen. Leuk als origineel cadeau en een waardevolle herinnering voor later.

Lijfklets

Met je kind over seksualiteit praten is soms best wel moeilijk. Toch is het een belangrijk deel van de opvoeding. Wil je graag op een ongedwongen, speelse en leuke manier met je kind praten of seksualiteit? Dan is het kletsboek Lijfklets echt iets voor jou.

Lijfklets stipt belangrijke onderwerpen aan die gaan van je lijf leren kennen tot verliefdheid en van grenzen aangeven tot rolpatronen. De vragen en opdrachten in het kletsboek zorgen voor een ongedwongen sfeer waarin alles bespreekbaar is, zonder dat het zwaar of ongemakkelijk voelt. Lijfklets nodigt kind en ouder uit om samen te kletsen, te lachen en vooral veel te leren.

Natuurklets

Natuurklets is een bijzonder boekje met vragen en opdrachten om samen de natuur te ontdekken. Op elke linkerpagina vul je een logboek in. Op welke plek ben je? Welke dieren, bomen, bloemen en planten zie je? Hoe lang was jouw buitentijd? Op elke rechterpagina is ruimte voor jouw ‘schat van de dag’, vind je een opdracht en een vraag om nog even samen te kletsen. Neem dit boekje mee op jullie volgende uitje naar het bos, een park, een meer of het strand.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Reacties zijn gesloten.