Koen en Lot – Boekenserie voor groep 3

Koen en Lot Boekenserie voor kinderen in groep 3 AVI M3 en AVI E3; Marianne Busser en Ron Schröder

Koen en Lot zijn dikke vrienden. Ze spelen vaak samen en zitten bij elkaar op school. Zo beleven ze allerlei avonturen. De boeken werden geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder.

Koen en Lot – Een schat in het park

Het is een hete dag en Koen en Lot spelen samen. Maar het is gewoon te warm, ze weten gewoon niet wat ze kunnen gaan doen. De buurman weet wel iets: doe eens gek, ga naar het park en doe net of er een boef is.

Als ze in het park zijn zien ze een vreemde man. Hij stopt iets in de grond, maar wat is het? Een schat misschien? Een beetje eng is het wel, maar ze gaan toch op onderzoek uit. Ze vinden een begraven doos, maar krijgen hem niet open. Snel gaan ze ermee naar de buurman, misschien krijgt hij hem wel open… Spannend!

Koen en Lot – Een schat in het park kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Een spook in de klas

Ben je op zoek naar een leuk kinderboek thema Halloween voor peuters en kleuters? Dan is Een spook in de klas een aanrader.

De juf is boos. Er gebeuren allemaal vreemde dingen in de klas. Zo is juf geld kwijt, er zit een gat in een mooie plaat en er is ook nog eens een hap uit een boek genomen! Ook lagen er ineens een heleboel dropjes op vloer… Waar komen die vandaan? Wie doet dat nou?

Als juf de klas voorleest uit het boek Een spook in de klas heeft het tweetal een heel goed idee. Zij gaan het raadsel oplossen en op zoek naar hun eigen spook in de klas!

Koen en Lot – Een spook in de klas kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Koen wint een prijs

Koen en Lot zijn druk aan het kleuren. Ze doen enorm hun best, want de kleurplaten doen mee met een wedstrijd. Een maand later ontvangt Koen een grote kaart: hij heeft met zijn kleurplaat een prijs gewonnen! Hij mag samen met de hele klas naar de speeltuin.

Hoewel Koen ontzettend trots is, is hij toch niet blij. Ze gaan met de bus, maar Lot kan niet mee. Vorige week viel ze van de trap en brak ze haar been. Nu zit haar been in het gips. Koen vindt het heel erg, maar hij heeft een plan bedacht en de juf helpt mee. Hoe zal dit aflopen?

Koen en Lot – Koen wint een prijs kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Een klap voor je kop

Als Lot naar huis loopt komt ze Tom tegen. Ze vraagt hem naar zijn naam, maar jeetje, wat doet hij boos en naar tegen haar! Koen weet te vertellen dat Tom bij hen in de straat woont, maar hij zit niet bij hen op school. Dat is maar goed ook, vinden Koen en Lot, want Tom is stom en altijd kwaad.

Op een dag is Koen op het veldje aan het voetballen. Als de bal te ver weg wordt geschopt en Koen de bal wil halen, hoort hij iets. Hij loopt naar de heg. Daar zit Tom op de grond. Hij huilt. Koen praat met Tom en dan krijgt Koen spijt. Want Tom is niet zo stom als hij dacht. Zouden ze hem niet kunnen helpen?

Koen en Lot – Een klap voor je kop kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – De hut van groep 4

Dit keer heeft de klas een hut gebouwd tussen de struiken op het veld. Na schooltijd komen ze daar samen en iedereen neemt wat mee: dekens, drinken en wat lekkers. Het is allemaal heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Snel rennen ze naar huis.

Als Lot kletsnat thuis komt belt net de vader van Koen. Weet Lot misschien waar Koen is? Lot dacht dat Koen ook naar huis was gerend, maar dat blijkt niet zo te zijn. Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn?

Koen en Lot – De hut van groep 4 kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Een konijn voor Lot

Lot heeft van haar oom een lief, wit konijn gekregen. Ze laat hem trots aan Koen zien. Hij heet Pluis en woont in een groot hok. Dan gaan ze samen met hun vrienden spelen op het veld. Iedereen heeft een tent mee.

Als het tentendorp staat wordt er snoep en speelgoed gehaald. Koen stelt voor om ook Pluis mee te nemen. Lot twijfelt even, maar neemt hem dan toch mee naar het veld. Lot legt een dekentje van haar pop in de kruiwagen zodat Pluis daar lekker op kan zitten. Maar dan gaat er iets vreselijk mis… Pluis schrikt en loopt weg. Zouden ze hem terug kunnen vinden?

Koen en Lot – Een konijn voor Lot kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Ik ben op jou

Koen en Lot zijn verliefd op elkaar, maar dat weten ze niet van elkaar. Daarom maakt Koen een briefje voor Lot waarop staat: ‘Ik ben op jou. Kus van Koen.’ Tegelijk met Koen heeft Lot ook een goed idee. Omdat ze hem zo lief vindt gaat ze een hart voor hem maken.

Helaas stopt Koen zijn briefje per ongeluk in de verkeerde jaszak. Nu lijkt het net of Koen op Els is… Lot is vreselijk verdrietig… Komt het nog goed?

Koen en Lot – Ik ben op jou kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Koen en Lot – Feest in groep drie

Juf Roos, is al een maand ziek. Daarom kreeg de klas eerst juf Riek, maar die was heel vaak kwaad. Ze stuurde iedereen naar de gang. Toen kwam juf Aaf in groep drie, maar bij juf Aaf is het ook al niet leuk. Koen en Lot zijn de boze juffen helemaal zat en willen niet meer naar school. Was juf Roos er maar weer… Gelukkig vertelt meester Jan dat hun juf er maandag weer is. Dat betekent groot feest in groep drie!

Koen en Lot – Feest in groep drie kreeg van mij drie sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.