Foeksia de miniheks – Foeksia en de toverschaatsen, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en de toverschaatsen, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en de toverschaatsen is een zelfleesboek thema winter. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

In een Heksenbos hier ver vandaan woont Kwark, de tovenaar met het houten been. Op een dag vond hij een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks: Foeksia.

Paul van Loon weet er alles over en besloot daarom haar verhalen op te schrijven in de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor kinderen in groep vier en vijf.

Ben je benieuwd hoe Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar en het Heksenbos eruit zien? Dat weet Saskia Halfmouw als geen ander. Zij maakte dan ook de mooie tekeningen.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de toverschaatsen

Het is winter in het Heksenbos. Er ligt sneeuw en het is zo koud dat je kan schaatsen! Dat ziet er gezellig uit. Dan ziet ze haar mensenvriend Tommie. Hij kan niet zo goed schaatsen en valt de hele tijd. Een aantal jongens doen gemeen tegen hem en lachen hem uit. Foeksia zal ze eens een lesje leren! En Tommie? Die kan ineens schaatsen als de beste!

Conclusie

Helaas hebben we in Nederland vaak kwakkelwinters. Wil je toch graag in winterse sferen komen en ben je op zoek naar een leuk zelfleesboek met het thema winter? Dan is Foeksia en de toverschaatsen zeker erg leuk. Alle winterse activiteiten komen voorbij: schaatsen, sleeën en sneeuwballen gooien. Ik denk dat dat voor veel kinderen toch wel de perfecte dagbesteding is! Extra leuk om het lezen van dit boek te combineren met Foeksia’s toverwinter.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en de toverschaatsen:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025871390 | 32 blz. | November 2016

Foeksia de miniheks – Foeksia en de toverschaatsen is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees meer

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.