Kolletje en Dirk – Gruwelijk Eng, recensie

Kolletje en Dirk: Gruwelijk Eng, recensie; Een verhalenbundel over Kolletje en Dirk rond het thema van de Kinderboekenweek 2017: Griezelen. Geschreven door Pieter Feller en voorzien van illustraties door Natascha Stenvert; Kinderboeken Halloween

Kolletje en Dirk – Gruwelijk Eng is een prentenboek over Kolletje en Dirk, speciaal geschreven rond het thema van de Kinderboekenweek 2017: Griezelen. Geschreven door Pieter Feller en voorzien van illustraties door Natascha Stenvert.

Kolletje en Dirk – Gruwelijk Eng

Kolletje en Dirk: Gruwelijk Eng, recensie; Een verhalenbundel over Kolletje en Dirk rond het thema van de Kinderboekenweek 2017: Griezelen. Geschreven door Pieter Feller en voorzien van illustraties door Natascha Stenvert; Kinderboeken Halloween

Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Tante Laetitia heeft allemaal grappige dingen bedacht, maar wat, dat is een verrassing. Ze beginnen in de keuken met het maken van brood en aangezien het herfst is holt tante een pompoen uit. Van het vruchtvlees maken ze pompoensoep en in de uitgeholde pompoen komt een kaarsje: een echte lampion. Maar voordat ze de kaars aansteken gaan ze eerst op berenjacht in het bos!

Als ze terugkomen brandt er een kaarsje in de uitgeholde pompoen. Hoe kan dat nou? Dirk vindt het maar eng. Na het eten vertelt tante Laetitia een verhaal. Wist je dat ze vroeger wel eens bang was voor monsters onder het bed? Ze weet ook een oplossing: heel snel je bed in springen, zodat het monster je niet kan grijpen. Als Kolletje en Dirk ’s nachts iets horen, is het geen bedmonster. Maar wat is het dan wel? Een wolf, een krokodil of … ?

Conclusie

Ben je op zoek naar een leuk voorleesboek thema Halloween om samen met je kleuter te lezen, dan is Gruwelijk Eng leuk om samen te lezen. Veel jonge kinderen vinden bepaalde dingen spannend of eng, wat dit verhaal erg herkenbaar maakt. Maar het verhaal is niet té eng. De boodschap vind ik wel een mooie: dat de meeste angst meestal in je hoofd zit.

Mijn beoordeling Kolletje en Dirk – Gruwelijk Eng:

Specificaties:

Auteur: Pieter Feller | Illustrator: Natascha Stenvert | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789024587742 | 32 blz. | Mei 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.