Pip en Posy en de lievelingsknuffel, recensie

Pip en Posy en de lievelingsknuffel, recensie; Prentenboeken voor peuters van 1-3 jaar, geschreven door Axel Scheffler

Pip en Posy en de lievelingsknuffel, recensie. De prentenboeken over Pip en Posy werden geschreven door Axel Scheffler die bekend is van onder andere De Gruffalo. Ze zijn perfect voor peuters (en jonge kleuters) van 1-3 jaar. 

Pip en Posy en de lievelingsknuffel

Pip en Posy en de lievelingsknuffel, recensie; Prentenboeken voor peuters van 1-3 jaar, geschreven door Axel Scheffler

De beste vriendjes Pip en Posy beleven graag samen avonturen. In Pip en Posy en de lievelingsknuffel gaat Posy bij Pip logeren. Heel zorgvuldig pakt ze haar koffertje in, want ze wil natuurlijk niks vergeten! Nadat Posy een stukje met de bus gereisd heeft komt ze bij Pip aan, die blij is om haar te zien. De hele middag zijn ze gezellig samen aan het spelen. Er wordt gegeten en ze mogen gezellig samen in bad. Even tandenpoetsen, een verhaaltje en dan is het bedtijd. Maar dan ontdekt Posy dat ze iets vergeten is: kikker, haar lievelingsknuffel! Hoe moet ze nou zonder kikker slapen, dat gaat toch niet?! Gelukkig heeft Pip iets wat haar op kan vrolijken…

 

Conclusie

Voor veel kinderen is uit logeren gaan een leuke, maar ook spannende gebeurtenis. Op reis, leuke dingen doen en dan zonder papa of mama ergens gaan slapen. Veel kinderen hebben voor dit soort gelegenheden dan ook een lievelingsknuffel die met ze mee op avontuur moet gaan. Dat maakt Pip en Posy en de lievelingsknuffel een heel herkenbaar verhaaltje die perfect aansluit bij de belevingswereld van peuters in de leeftijd van 1-3 jaar. Ook jonge kleuters zullen nog van dit prentenboekje kunnen genieten, zeker als ze tijdens een logeerpartijtje al eens hun lievelingsknuffel zijn vergeten. Natuurlijk maken de prachtige prenten van Axel Scheffler ook dit verhaal weer helemaal compleet.

Mijn beoordeling Pip en Posy en de lievelingsknuffel:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook