Boer Boris heeft het heet, recensie

Boer Boris heeft het heet, recensie

Boer Boris heeft het heet is weer een prentenboek over het populaire boertje, geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Welk zomerse avontuur zal boer Boris dit keer beleven?

Boer Boris heeft het heet

Het is hartje zomer en het is heet… Iedereen zucht en ligt als het even kan te slapen in de schaduw. Maar kijk toch eens, die arme schapen, ze hebben hun dikke vacht van wol nog aan! Gelukkig, daar komt boer Boris aan. Hij heeft de schapenscheermachine meegenomen. Wat zijn de schapen blij dat ze hun vacht uit mogen, ze trappelen zelfs van ongeduld.

Als de schapen kaal zijn laden ze de aanhangwagen vol. Wat gaan ze nu met al die vachten doen? Ze brengen de vachten naar de fabriek. In de fabriek wordt de wol bewerkt, waarna er warme kleding van gemaakt wordt. Warme kleding in de zomer? Het komt beter van pas dan je in eerste instantie denkt!

Conclusie

Net als in Boer Boris gaat naar Oma brengt Boris ook in dit boek een bezoek aan een fabriek. Nu we alles maar in de winkel kopen krijgen kleine kinderen soms te weinig mee over waar al onze spullen vandaan komen. Daarom is het goed dat kinderen leren dat wollen producten onder andere van een schaap afkomstig is.

En het is ook leuk om te zien dat wol bewerken best een intensief proces is: je moet eerst schapen scheren, vervolgens de wol bewerken tot je er garen van kunt spinnen en dan pas kan je er echt iets van maken.

Een leuk en leerzaam prentenboek dus, waardoor je ook nog eens hele leuke gesprekken met je kind kan hebben.

Mijn beoordeling Boer Boris heeft het heet:

Specificaties:

Auteur: Ted van Lieshout & Philip Hopman | Uitgeverij: Gottmer | 9789025773243 | 32 blz. | Juni 2020

Boer Boris heeft het heet is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.