Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter, recensie

Spekkie en Sproet - Het geheim van de boswachter, recensie; Vivian den Hollander en Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter is een spannende detective voor kinderen van 7 jaar en ouder. Het boek, deel van de Spekkie en Sproet boekenserie, werd geschreven door Vivian den Hollander.

Spekkie en Sproet

De kinderboekenserie Spekkie en Sproet is een spannende boekenserie voor kinderen van 7 jaar en ouder om zelf te lezen. Samen beleven ze allerlei spannende avonturen en lossen ze raadsels op. De serie werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter

De vader van Sproet heeft een nieuwe baan. Hij regelt van alles voor campings, en nu gaan ze kamperen. En Spekkie mag mee, samen met haar neef Nelson! Spekkie en Sproet vermaken zich prima op de camping, er is zoveel te doen. Maar dan worden ze opgeschrikt door sirenes: politie-auto’s! Wat zou er aan de hand zijn?

Het blijkt dat de bank in het dorp is beroofd. De politie lijkt te denken dat de bankovervaller de buit in het bos heeft verstopt. Maar waar dan? Spekkie en Sproet zien in elk geval de ene na de andere aanwijzing als ze met de boswachter het bos in gaan. Zouden ze het raadsel op kunnen lossen?

Conclusie

Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter is een spannend zelfleesboek voor kinderen van een jaar of 7. Een echte detective voor kinderen die graag raadsels oplossen. Het verhaal speelt zich af op de camping en in het bos. Daar zijn natuurlijk genoeg plekken voor een bankovervaller om zijn buit te verstoppen. En dat betekent spoorzoeken!

Ook komen er in het verhaal verschillende beroepen aan bod. Boswachter, schaapsherder, kok en ga zo maar door. Leuk om daar met je kind een gesprek over te voeren.

Mijn beoordeling Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter:

Specificaties:

Auteur: Vivian den Hollander | Illustraties: Juliette de Wit | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021681849 | 112 blz. | Augustus 2021

Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Vivian den Hollander

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.