Verhalen uit de Heksenkeet – Een pittig soepje, recensie

Verhalen uit de Heksenkeet - Een pittig soepje, recensie; Geschreven door Femke Dekker, illustraties door Marieke Nelissen

Verhalen uit de Heksenkeet – Een pittig soepje is het eerste deel van de boekenserie voor beginnende lezers. De boeken werden geschreven door Femke Dekker en geïllustreerd door Marieke Nelissen.

Verhalen uit de Heksenkeet

De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren. Er gebeuren regelmatig rare dingen. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters – Sybil, Lidwien, Stella en Luna – zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. En daar kun je heel veel leuke boeken over schrijven!

Verhalen uit de Heksenkeet – Een pittig soepje

Verhalen uit de Heksenkeet - Een pittig soepje, recensie; Geschreven door Femke Dekker, illustraties door Marieke Nelissen

Een pittig soepje is het eerste deel van de boekenserie Verhalen uit de Heksenkeet. Sybil kookt graag, maar ze is ook een beetje een kluns. Er gaan vaak dingen mis: ze zegt een spreuk verkeerd, ze stoot iets om of knoeit met drankjes… In Een pittig soepje brouwt ze dan ook een soepje dat nét iets te pittig is. Er valt een potje om waardoor het allemaal anders loopt dan ze had gepland. Wat moet ze nu met die kattensnor en kattenpootjes?

Conclusie

Ben je op zoek naar een grappige kinderboekenserie voor kinderen van 7 tot 10 jaar? Dan is de serie Verhalen uit de Heksenkeet echt een aanrader. Ten eerste omdat heksen natuurlijk vaak tot de verbeelding spreken. Ten tweede omdat ik tijdens het lezen van Een pittig soepje meerdere keren heel hard heb moeten lachen, het is zo leuk geschreven!

De illustraties van Marieke Nelissen zijn ook erg leuk om naar te kijken. Veel afbeeldingen hebben net een paar extra details waardoor het verhaal nóg leuker wordt!

Mijn beoordeling Verhalen uit de Heksenkeet – Een pittig soepje:

Specificaties:

Auteur: Femke Dekker | Illustraties: Marieke Nelissen | Uitgeverij: Gottmer | 9789025762247 | 96 blz. | December 2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.