Onbreekbaar, recensie

Onbreekbaar, recensie; Psychologische thriller geschreven door Marieke Damen; Longlist Hebban Thrillerprijs 2023

Onbreekbaar is een psychologische thriller geschreven door Marieke Damen. Het was één van de vijftien titels die gezamenlijk de Longlist Hebban Thrillerprijs 2023 vormden.

Longlist Hebban Thrillerprijs 2023

De Hebban Thrillerprijs werd in 2023 voor de vierde keer uitgereikt en is de enige juryprijs voor het spannende boek met een grote invloed van lezers. Een vakjury bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers, recensenten en Hebbanredacteuren hebben de boeken op de Longlist Hebban Thrillerprijs 2023 gelezen. Vervolgens kozen ze vijf boeken die samen de Shortlist Hebban Thrillerprijs 2023 vormden.

Onbreekbaar

Alexandra is een vrouw die alles heeft. Ze is een succesvolle zakenvrouw, heeft een fijne relatie, maar als ze een kind krijgen komt daar verandering in. Samen besluiten het stel een pauze te nemen om uit te zoeken wat ze nog voor elkaar voelen. Alexandra vertrekt met hun zoontje Max naar hun vakantiehuis aan de rand van de Veluwe. Al snel na aankomst wordt ze ontvoerd. Max blijft alleen in het huis achter…

Demi is een zestienjarige tiener vol toekomstdromen. Ze wil het leven leven en vooral niet zoals haar moeder worden. Totdat ze ongepland zwanger raakt. Haar leven staat op z’n kop, wat moet ze nu doen? Na een consult bij de abortuskliniek wordt ze klemgereden en in een busje gesleurd…

Hoewel Alexandra en Demi elkaar niet kennen, worden ze samen gevangen gehouden in een kamer die ze de ‘papegaaienkooi’ gaan noemen. Wie houdt hen daar? Waarom? En kunnen ze nog ontsnappen?

Conclusie

In de psychologische thriller Onbreekbaar spelen drie verhalen door elkaar: die van Alexandra, Demi en Jacob. Dit is echt het soort boek waar ik enorm van houd, ik was enorm benieuwd wat uiteindelijk de verbindende link tussen de drie was.

De verhalen van de drie personages zijn indrukwekkend. En dat is gelijk ook intrigerend, want waarom komt iemand tot een bepaald besluit? Ik vind dat Marieke Damen dat in Onbreekbaar heel goed weergegeven heeft. Het is soms zo makkelijk om als buitenstaander ergens over te oordelen, maar kwetsbaarheid heeft vaak een aanwijsbare reden. Wat overigens niet alles goedpraat natuurlijk!

Onbreekbaar is op een prettige manier geschreven waardoor het makkelijk leest, heeft een indrukwekkende verhaallijn en het boek weet bovendien tot het einde te verrassen. En Marieke, bedankt voor je grote compliment via Instagram!

Mijn beoordeling Onbreekbaar:

Specificaties:

Auteur: Marieke Damen | Uitgeverij: HarperCollins | 9789402709568 | 368 blz. | Mei 2022

Onbreekbaar is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.