Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin, recensie

Woezel & Pip - Geheimen van de Tovertuin, recensie; Leer-, kijk- en ontdekboek voor peuters en kleuters

Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin is een leer-, kijk en ontdekboek voor peuters of kleuters met allerlei interessante weetjes over de natuur. Geschreven door Guusje Nederhorst.

Kinderboeken voor peuters

Als je op zoek bent naar leuke kinderboeken voor peuters kom je al snel uit bij de hondenvriendjes Woezel & Pip. Kun je nog meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan ook eens een andere leuke boekenserie voor jonge kinderen, de boeken over Pip en Posy of Heksje Mimi bijvoorbeeld.

Guusje Nederhorst Foundation

Guusje Nederhorst bedacht de hondenvriendjes en heeft helaas het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed in 2004 aan de gevolgen van borstkanker. Haar man, Dinand Woesthoff, richtte in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op. Een gedeelte van de opbrengst van de boekjes en artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin

Woezel & Pip - Geheimen van de Tovertuin, recensie; Leer-, kijk- en ontdekboek voor peuters en kleuters

Met het kijk- en zoekboek Geheimen uit de Tovertuin ga je samen met Woezel en Pip op ontdekkingsreis. Het staat boordevol interessante weetjes uit de natuur. Leuk om samen op zoek te gaan naar de antwoorden op vragen als welke kleuren vind je in een regenboog? Of weet jij welke pootafdrukken bij welk dier horen? Wat is de grootste vis in de zee? Welke dieren wonen onder de grond? En kun jij de verstopte dieren ontdekken?

Conclusie

Eerder lazen, nou ja bekeken, we al eens een ander Woezel & Pip kijk- en zoekboek: Woezel & Pip – Groot speurboek. Onze kleuter van vier vond het helemaal fantastisch! Ik was dan ook blij verrast toen ik op Woezel & Pip – Geheimen uit de Tovertuin stuitte. Ook dit boek zou onze dochter fantastisch vinden! En dat klopte ook.

De prenten zijn prachtig om naar te kijken. Het is wel het leukst om het kijken en zoeken samen met je kind te doen. Sommige dingen die je moet zoeken kunnen best wel een uitdaging zijn! Maar ik moet zeggen dat ik dat juist een pluspunt vind. Als het te makkelijk zou zijn zou ons kind zeker afhaken.

Hoewel de doelgroep van Woezel & Pip natuurlijk peuters en kleuters is, moet ik zeggen dat de weetjes in Geheimen van de Tovertuin ook interessant genoeg zijn voor iets oudere kinderen. Geheimen uit de Tovertuin is dan ook echt een prachtig zoekboek voor het hele gezin, om eindeloos door te bladeren en elke keer weer iets nieuws te leren en te ontdekken!

Mijn beoordeling Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin:

Specificaties:

Auteur: Guusje Nederhorst | Uitgeverij: Dromenjager Publishing | 9789079738908 | 28 blz. | Juli 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.