Haakboeken – Leren haken voor beginners en gevorderden

Haakboeken - Leren haken voor beginners en gevorderden

Wil je leren haken dan zijn er verschillende mogelijkheden. Op You-Tube en Pinterest zijn vele voorbeelden te vinden, maar soms is een fysiek naslagwerk ook wel erg prettig. Omdat onze kinderen op dit moment ook erg geïnteresseerd zijn in leren haken, besloot ik op zoek te gaan naar haakboeken voor beginners en gevorderden.

Basisboek haken – Christel Krukkert

Basisboek haken - Christel Krukkert - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Christel Krukkert maakte een geweldig basisboek haken voor beginnende hakers. Van de opzetlus, lossen, vasten tot stokjes: alle steken worden stap voor stap met foto’s uitgelegd.

Als je de steken een beetje onder de knie hebt, kun je de net geleerde steken toepassen in een leuk project. Van armbandjes tot mobielhoesjes, van kussens tot amigurumi. Je begint eenvoudig en eindigt als een volleerd haker of haakster. Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het Hollands haakboek – Christel Krukkert

Het Hollands haakboek - Christel Krukkert - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Heb je het Basisboek haken uit? Dan kan je verdergaan met Het Hollands haakboek. Voor dit boek zijn de meest Hollandse creaties van Christel Krukkert verzameld: onze koninklijke familie, het kussende stelletje in Delfts Blauw, een molen, een vuurtoren, Rembrandt en de oranje leeuw. Ook de Hollandse gezelligheid komt aan bod met een gehaakte theepot, suikerpot en melkkannetje, kop en schotel en gehaakte koekjes en bonbons. Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Ik leer haken – Lucinda Guy

Ik leer haken - Lucinda Guy - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Dit vrolijke boek van Lucinda Guy en François Hall bouwt verder op de succesvolle methode die ze ontwikkelden in hun boek Ik leer breien. Met wat hulp van de twee muisjes Pien en Pepijn en de aardige wolf Bob leren kinderen de basisvaardigheden: hoe je haaknaald en garen moet vasthouden, hoe je vasten en stokjes haakt, steken meerdert en mindert en hoe je rondjes haakt. Alles gaat vergezeld van kleurige stap-voor-staptekeningen. Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Amigurumi voor beginners – Mariska Vos-Bolman

Amigurumi voor beginners - Mariska Vos-Bolman - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Wil je graag zelf knuffels leren haken, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is dit boek iets voor jou! Mariska Vos-Bolman bundelt in het boek Amigurumi voor beginners 16 eenvoudige amigurumipatronen. Verras je je familie en vrienden met een handgemaakte knuffel! Maak met wat wol en een haaknaald een schattig konijntje, een gekke kikker of een stoere gorilla… en je zal snel ook kennismaken met hun vele vrolijke vrienden!

De patronen in dit boek zijn op maat gemaakt voor beginnende hakers. Aan de hand van duidelijke stap-voor-stapbeschrijvingen, foto’s en videotutorials heb je alle technieken snel onder de knie. Zo haak je binnenkort mét succes je eerste amigurumiknuffel! Uitgeverij: Pelckmans.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het enige echte vernieuwde Dikkie Dik haakboek – Dendennis

Het enige echte vernieuwde Dikkie Dik haakboek - Dendennis - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Je favoriete karakters uit de kinderboeken van Dikkie Dik kun je nu haken met dit officiële, vernieuwde haakboek van Dendennis! Behalve de geliefde rode kater kun je onder andere Poes Muis, Beer en Schildpad haken, maar ook Dikkie Diks dekentje en zijn favoriete strandbal.

Dit boek staat vol kleurrijke illustraties en elk haakproject bevat heldere instructies waarmee je stap voor stap je jeugdhelden maakt. Of je nu een beginnend of gevorderd haker bent: dankzij de duidelijke uitleg van Dendennis kun je zonder poespas aan de slag! Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De haakschool voor Potterheads – Jacqueline Annecke

De haakschool voor Potterheads - Jacqueline Annecke - Haakboeken voor beginners en gevorderden

In De haakschool voor Potterheads laat Jacqueline Annecke je zien hoe je je eigen magische wereld creëert. Haak alle hoofdpersonages uit de beroemde boeken en films als amigurumi, met natuurlijk hun kenmerkende accessoires. Van de slechtste tovenaar aller tijden tot de snelste bezemsteel ter wereld en de adembenemend mooie feniks die uit de as herrijst. Voor zowel gevorderde haaktovenaars als leerlingen die net komen kijken in de magische wereld van het haken. Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het haakboek – Vrouw – Doris van der Waals

Het haakboek - Vrouw - Doris van der Waals - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Het Haakboek – Vrouw, met ontwerpen van Doris van der Waals van JustDD.design. Het boek bevat haakpatronen voor kledingitems voor vrouwen en ook meisjes, ontworpen met Scheepjes Whirl. De modellen worden bovendien in meerdere kleuren getoond. Uitgeverij: Scheepjes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Sleutelhangers haken – Helanda Gerrits

Sleutelhangers haken - Helanda Gerrits - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Het boek Sleutelhangers haken staat vol met schattige kleine sleutelhangers, zoals de baby’s, prins en prinses, engel, olifant, konijntje en een feestvarken. Je kunt deze sleutelhangers met restjes garen maken en ze voor allerlei gelegenheden en doeleinden gebruiken.

Maak een sleutelhanger, tashanger, gelukspoppetje of poppetje om mee te spelen. Met 34 patronen is er altijd wel een passend cadeautje om te geven! Uitgeverij: Cutedutch.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De ark van Noach haken – Janny Oosterom-Verweij

De ark van Noach haken - Janny Oosterom-Verweij - Haakboeken voor beginners en gevorderden

In het boek De ark van Noach haken vind je de haakpatronen van 19 dieren, Noach en de ark. De ark en alle figuren zijn stap voor stap beschreven en worden ondersteund met tekeningen en foto’s. Er worden geen ingewikkelde haaksteken gebruikt, waardoor iedereen dit kan maken! Uitgeverij: Especial & More.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het granny square boek – Stephanie Gohr, Melanie Sturm & Barbara Winter

Het granny square boek - Stephanie Gohr, Melanie Sturm & Barbara Winter - Haakboeken voor beginners en gevorderden

Haakliefhebbers zijn dol op granny squares haken. Granny’s zijn snel klaar en met deze nostalgische vierkantjes kun je van alles maken: kussens, kleden, tassen, hoesjes, sjaals en nog veel meer. Dit boek begint met de basis: de eenvoudigste granny. Dan ga je stap voor stap steeds meer uitdagingen aan: granny’s met hartjes, bloemen, rozetten en sterren en zelfs reliëfmotieven.

Vervolgens ga je doen wat granny squares haken zo leuk maakt: je haakt er een heleboel! In allerlei kleurcombinaties haak je stapels en stapels granny’s. Die je tot slot aan elkaar haakt of naait tot de leukste resultaten! Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.