Zwijgplicht, recensie; Kate Burkholder serie deel 1

Zwijgplicht, recensie; Kate Burkholder serie deel 1

Zwijgplicht is het eerste deel uit de Kate Burkholder-serie. Deze spannende thriller-serie gaat over politieagente Kate Burkholder die opgroeide als amish, en werd geschreven door Linda Castillo.

Kate Burkholder 1 – Zwijgplicht

Kate Burkholder is opgegroeid als amish. Ze kent hun taal en gebruiken wat haar de perfecte kandidaat maakt voor haar functie als politiechef in haar voormalige woonplaats Painters Mill, Ohio. Toen ze de keuze moest maken of ze zich bij de kerk zou voegen of de wijde wereld in trekken, koos ze voor het laatste. Ver weg van haar traumatische verleden.

Dat verleden komt in alle heftigheid naar boven als er in het stadje weer een seriemoordenaar opduikt, net als zestien jaar geleden. De moorden van toen en nu lijken zo op elkaar dat het wel om dezelfde moordenaar moet gaan. Alleen Kate weet dat dat niet kan…

Terwijl ze vastbesloten is om de moordenaar te vinden, probeert ze tegelijkertijd wanhopig haar geheim verborgen te houden. Maar het verzwijgen van een geheim om jezelf en je familie te beschermen terwijl je daarmee een moordonderzoek verhindert is niet zo eenvoudig…  

Conclusie

Gelukkig is Painters Mill, Ohio, een fictieve plaats. Zo niet, dan had ik je gezien de gruwelijke gebeurtenissen van harte aanbevolen om een andere woonplaats te zoeken! Persoonlijk vind ik het ook altijd erg knap (of is het stiekem een beetje zorgwekkend?) hoe auteurs van thrillers de meest gruwelijke details op papier weten te krijgen.

Linda Castillo heeft ervoor gekozen om Zwijgplicht in de ik-persoon te schrijven waardoor je je enorm verbonden voelt met Kate en de problemen waar ze mee worstelt. Je voelt haar vastberadenheid om én haar geheim te bewaren, maar tegelijkertijd ook de moordenaar te vinden. En ook al ben je niet opgegroeid als amish, de struggles die ze met haar familie ervaart zullen voor velen herkenbaar zijn. Wat mij betreft is deze thriller dan ook een echte aanrader!

Mijn beoordeling Zwijgplicht:

Specificaties:

Auteur: Linda Castillo | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | 9789044962215 | 333 blz. | December 2020

Kate Burkholder 1 – Zwijgplicht is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.  

Reacties zijn gesloten.