Zwijsen Leesserie Estafette groep 7

Zwijsen Leesserie Estafette groep 7

De Zwijsen Leesserie Estafette van uitgeverij Zwijsen is een leesmethode die gebruikt kan worden voor kinderen in groep 4 tot en met groep 8. Gaandeweg wordt de (technische) leesvaardigheid uitgedaagd en de woordenschat vergroot. In dit blog staan de boeken uit de Zwijsen Leesserie Estafette groep 7 centraal.

Leesserie Estafette – Voetbalmeiden – Samen één team – Fiona Rempt

De beste vriendinnen Olivia, Sieneke en Elif zijn dolblij als ze kampioen worden met hun voetbalteam. Ze willen niets liever dan met zijn drieën door naar het eerste team, maar zijn ze daar allemaal goed genoeg voor? En laat sterspeelster Sieneke zich niet te veel afleiden door haar verliefdheid op hun trainer Skip? Een stoer boek voor iedereen die gek is op voetbal!

Leesserie Estafette – Papa-Razzo – Ruben Prins

De vader van Chris is roddelfotograaf. In de vakantie gaan ze samen op jacht naar het perfecte plaatje. Maar dan verknalt Chris het. Hij voelt zich verschrikkelijk schuldig. Alleen een scoop, een foto van iets heel bijzonders, kan alles goedmaken. Lukt het Chris om die foto te maken?

Leesserie Estafette – Barry B.uh L.uh Bak – Elisabeth Mollema

Barry B.L. Bak vindt het niet fijn op school. Hij wordt gepest, vooral door Johannes. Op een dag heeft Barry er genoeg van: hij besluit terug te gaan pesten. Maar zijn plan mislukt. Barry vlucht de school uit en raakt verwikkeld in een overval! Als dat maar goed afloopt…

Leesserie Estafette – Het raadsel van Villa de Gaper – Anneke Scholtens

Noa, Ryan, Maria, Omar en Mink zijn met oom Miroslav in een busje op weg naar een kamp in de Ardennen. Midden in de bossen is plotseling de benzine op. Oom Miroslav gaat erop uit om ergens een jerrycan vol te tanken. Hij drukt de kinderen op het hart in het busje te blijven. Maar, oom Miroslav komt niet terug. Het wordt steeds kouder en de kinderen gaan toch op onderzoek uit. Op een open plek stuiten ze op een donkere villa. Ze besluiten daar de nacht door te brengen, maar dan blijkt dat ze niet alleen zijn…

Leesserie Estafette – Het grote anti-verveelboek – Jolanda Horsten

Vervelen, we hebben er allemaal wel eens last van. Jij ook? Dan is dit boek perfect voor jou. Het staat namelijk vol met anti-verveel-ideeën. Zoals: begin een geheime club. Of: maak een tijdscapsule. Na het lezen van de tips in dit boek is vervelen haast onmogelijk! 

Leesserie Estafette – De grootste geheimen van het Rijksmuseum – Jørgen Hofmans

Het Rijksmuseum staat en hangt vol met wereldberoemde kunstwerken. Kunst die iedereen wil zien! Lees in dit boek alles over stoere helden, vreemde dokters, overwinningen en de grootste geheimen die je in het museum ontdekt.

Leesserie Estafette – Leuker lunchen (en lekker) – Anke Kranendonk

Wat heb jij elke dag in je broodtrommel? Telkens dezelfde boterhammen? Wist je dat in ieder land op een andere manier geluncht wordt? In Leuker lunchen lees je over verschillende eetgewoontes over de hele wereld. Je krijgt tips om op een lekkere en leuke manier je trommel te vullen. Smullen maar!

Leesserie Estafette – Op safari in de stad – Monique van der Zanden

Wist je dat bomen een eigen taal hebben? Dat wespen papier maken en kikkers uit hun vel springen? Ook als je in de stad woont, heb je miljoenen bijzondere natuurburen! Ga mee op safari en leer ze kennen.

Leesserie Estafette – Lach smakelijk! – Annemarie Bon

Bij brasserie De Palmboom is het een jolige bedoening. Helaas verloopt niet altijd alles volgens planning.

Leesserie Estafette – Nepper dan nepnieuws – Berdie Bartels

Misdaadverslaggever Matti del Fatti dreigt zijn baan bij de televisie te verliezen. Alleen een dikke, vette, spectaculaire scoop kan hem nog redden. Dan ziet hij de vlog van Francis en haar opa. Zij hebben samen een monster van oud ijzer gebouwd. De vlog van Francis komt als geroepen! DIT is wat Matti nodig heeft.

Leesserie Estafette – Een B en twee F’en – Jan Paul Schutten

Heb jij ook een beste vriend of vriendin? En noem je hem of haar ook wel eens je BFF? Dit versjesboek gaat over die bijzondere vriendschap. Over bij elkaar horen als sprookjes en stiefmoeders, hartsvriendinnen en bloedbroeders, schootjeshonden en keffen, als een B en twee F’en.

Leesserie Estafette – Help! De robots staken! – Rian Visser

Het is 2050. Kinderen gaan alleen naar school om leuke dingen te doen, zoals sporten, dansen en samen uitvinden. Leren doet iedereen thuis met zijn eigen robot, die oppas, leerkracht én verzorger is. Op een ochtend doet Jasmijns robot raar. Ook de robot van haar vriendin doet vreemd. De zelfrijdende auto raakt van slag en de voedselprinter gaat zijn eigen gang. Wat is er aan de hand?

Leesserie Estafette – Het ding op het plein – Johan Klungel

Op het Van Doesburgpleintje komt spionnenclub Z.Z.G.D. elke middag bij elkaar om mysteries op te lossen. Joost, Siri en Benny zijn de beste speurneuzen van de buurt. Er gebeurt alleen niet zoveel op het pleintje. Totdat er op een dag ineens een gigantisch ding staat. Joost, Siri en Benny hebben geen idee wat het is, want het lijkt nérgens op. Dan duikt er ook nog een mysterieuze vrouw op. Waar komt het ding vandaan en waar is het voor? En wat heeft die mevrouw ermee te maken? De Z.Z.G.D. zoekt het uit! 

Leesserie Estafette – Ben Benieuwd en de Ruimtelus – Gerard Leever

Ben Benieuwd moet een spreekbeurt houden, maar het schiet niet op met de voorbereiding. Ben zet liever zijn bouwpakket van een raket in elkaar. De raket wordt erg groot en doet het echt! Ben vliegt door het heelal, door een ruimtelus. Waar komt hij terecht? En hoe loopt het af met die spreekbeurt?

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com