Zwijsen Leesserie Estafette

Zwijsen Leesserie Estafette

De Zwijsen Leesserie Estafette is een leesmethode en omvat zelfleesboeken voor kinderen van groep 4 tot en met groep 8. In dit blog zal ik meer vertellen over deze serie.

Zwijsen Leesserie Estafette

De Zwijsen Leesserie Estafette is een leesmethode. Waar de focus in groep 3 vooral ligt op het leren lezen, de leesvaardigheid, verplaatst die zich in de groepen 4 en hoger steeds meer naar het begrijpend lezen.

Wil je kinderen aan het lezen krijgen én houden dan is het belangrijk dat ze boeken mogen lezen die ze leuk vinden. Uitgangspunt is dus dat kinderen vrij kunnen lezen in een boek naar keuze. De Leesserie Estafette speelt hier op in door veel variatie te bieden.

Uitgeverij Zwijsen legt het zelf als volgt uit: De Leesseries Estafette met boeken voor kinderen van 7 tot 12 jaar (groep 4 tot en met groep 8) hebben voor ieder kind boeken op maat. Iedere serie bestaat uit 14 boeken op twee niveaus: 7 op het M-niveau van de groep en 7 op het E-niveau van de groep. Met deze leesseries lezen kinderen dan ook gemakkelijk door over hetzelfde thema of dezelfde personages waarmee ze in de methode ook werken. Een echte estafette dus. Daarnaast zijn de boeken in de methode en de leesserie vaak door dezelfde auteur gemaakt.

Variatie

In onze samenleving komen we nog al wat verschillende teksten tegen: moppen, gedichten, informatieve teksten, brieven, reclame en ga zo nog maar even door. Om deze teksten te kunnen lezen en begrijpen is het belangrijk dat kinderen deze diversiteit aan teksten ook tegenkomen, bijvoorbeeld door het lezen van de Zwijsen Leesserie Estafette. Gaandeweg wordt de (technische) leesvaardigheid uitgedaagd en de woordenschat vergroot.

Zwijsen Leesserie Estafette per groep

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com