De Winkeltjes Kinderboekenserie

Kinderboekenserie de winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Zoals je in het blog Boeken gelezen in januari hebt kunnen lezen hebben wij de kinderboekenserie De Winkeltjes ontdekt. Daarom in dit blog een overzicht van de andere winkeltjes die je in het winkelstraatje van Marianne Busser en Ron Schröder kunt vinden.

Kinderen ontdekken de wereld

Kinderen leren het meest van de omgeving om hen heen. Aangezien er boodschappen moeten worden gedaan is het begrip winkel al snel herkenbaar voor je kindje. Hoe leuk is het om er samen met je peuter/kleuter boekjes over te lezen?

Het Feestwinkeltje

Het Feestwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Jolijn verkoopt de grappigste dingen in haar feestwinkeltje: van nepdrollen tot fopsnorren en van niespoeder tot een opwindmuis. Koen koopt een enge nepspin, de schooljuf wel honderd slingers en Luna verkleedt zich in de winkel tot een prachtig elfje. Maar het allerleukst vindt Jolijn de goocheltrucjes van de knappe goochelaar Robbert, die haar op een dag een wel héél magische vraag stelt… Het Feestwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Het Cijferwinkeltje

Het Cijferwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Oma Blom is dol op cijfers en tellen en rekenen. Ze vindt dat allemaal zo leuk dat ze, naast het letterwinkeltje van opa Brom, het cijferwinkeltje heeft geopend. Daar verkoopt oma cijfers, en ze vertelt aan iedereen hoe handig het is als je de cijfers kent en er allerlei sommetjes mee kunt maken. Het Cijferwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Het Letterwinkeltje

Het Letterwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Opa Brom heeft een winkeltje vol met letters: grote letters en kleine letters. Maar niet iedereen weet wat je nu eigenlijk met letters kunt dóén. Gelukkig kan opa dat heel goed uitleggen, want… In een wereld zonder letters zonder woordjes, zonder zinnen kunnen mensen – groot en klein natuurlijk niet zoveel beginnen! Hét boek voor kinderen vanaf 4 jaar die graag iets over letters willen leren!

Meer informatie.  

Het Kleurenwinkeltje

Het kleurenwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Marjolein is dol op kleuren. Daarom verkoopt ze allemaal gekleurde dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog. Want in een wereld zonder kleuren zonder rood en geel en groen is voor iemand die kan verven echt ontzettend veel te doen!

Meer informatie.  

Het Speelgoedwinkeltje

Het Speelgoedwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Je komt ogen en oren te kort in het nieuwe speelgoedwinkeltje! Ergens in ons kleine landje staat een winkel aan een plein en voor het állermooiste speelgoed moet je in die winkel zijn. Er staan auto’s – er staan treinen niet van plastic, maar van hout en ook lieve, leuke popjes voor wie veel van poppen houdt. De winkel die is van oom Bertus hij is bijna zestig jaar maar hij staat nog elke morgen vrolijk voor zijn klanten klaar.

Meer informatie.  

Het Woordenwinkeltje

Het Woordenwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

In de leukste winkelstraat van Nederland bevinden zich een heleboel winkeltjes, voor alles wat je kan bedenken. Maar Lisa vindt dat er nog iets mist. Ze weet precies wat de straat nodig heeft: een woordenwinkeltje! Zodat iedereen met haar hulp de mooiste versjes, liedjes en boeken kan maken. Met haar nieuwe winkeltje zet Lisa het hele dorp op stelten…

Meer informatie.  

Het Winkelstraatje

Het Winkelstraatje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Lees alle verhalen uit Het Letter-, Het Cijfer- en Het Kleurenwinkeltje in Het Winkelstraatje over het leukste winkelstraatje van Nederland!

Meer informatie.  

Het Dierenwinkeltje

Het Dierenwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Bastiaan heeft een dierenwinkeltje. En omdat hij heel veel over dieren weet, komt iedereen graag naar zijn winkel. Niet alleen om dingen te kopen, maar natuurlijk ook om van alles te vragen! Want heb jij misschien een hondje of een poesje of een vis dan moet je er wél voor zorgen dat zo’n dier gelukkig is!

Meer informatie.  

Het Kringloopwinkeltje

Het Kringloopwinkeltje; Onderdeel van de kinderboekenserie De Winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Iedereen brengt spullen naar Het Kringloopwinkeltje, waar Pieterjan er weer andere klanten blij mee maakt!

Meer informatie.  

Het Kinderboekwinkeltje

Het kinderboekwinkeltje; Onderdeel van de winkeltjes-serie door Marianne Busser en Ron Schröder

Tilly is de enthousiaste eigenaresse van Het Kinderboekwinkeltje. Hier is van alles te beleven. Tijdens de Kinderboekenweek is de winkel feestelijk versierd, iedere woensdag leest Tilly de kinderen voor en er komen auteurs op bezoek. Ook komen er veel mensen met allerlei bijzondere vragen over boeken. Kan Tilly ze daar mee helpen? Het Kinderboekwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Een reactie op “De Winkeltjes Kinderboekenserie

  1. Pingback: Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren - Leesboekenenmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *