De Winkeltjes Kinderboekenserie

Kinderboekenserie de winkeltjes door Marianne Busser en Ron Schröder

Zoals je in het blog Boeken gelezen in januari hebt kunnen lezen hebben wij de kinderboekenserie De Winkeltjes ontdekt. Daarom in dit blog een overzicht van de andere winkeltjes die je in het winkelstraatje van Marianne Busser en Ron Schröder kunt vinden.

Kinderen ontdekken de wereld

Kinderen leren het meest van de omgeving om hen heen. Aangezien er boodschappen moeten worden gedaan is het begrip winkel al snel herkenbaar voor je kindje. Hoe leuk is het om er samen met je peuter/kleuter boekjes over te lezen?

De Winkeltjes – Het Feestwinkeltje

Jolijn verkoopt de grappigste dingen in haar feestwinkeltje: van nepdrollen tot fopsnorren en van niespoeder tot een opwindmuis. Koen koopt een enge nepspin, de schooljuf wel honderd slingers en Luna verkleedt zich in de winkel tot een prachtig elfje. Maar het allerleukst vindt Jolijn de goocheltrucjes van de knappe goochelaar Robbert, die haar op een dag een wel héél magische vraag stelt…

De Winkeltjes – Het Feestwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De Winkeltjes – Het Cijferwinkeltje

Oma Blom is dol op cijfers en tellen en rekenen. Ze vindt dat allemaal zo leuk dat ze, naast het letterwinkeltje van opa Brom, het cijferwinkeltje heeft geopend. Daar verkoopt oma cijfers, en ze vertelt aan iedereen hoe handig het is als je de cijfers kent en er allerlei sommetjes mee kunt maken.

De Winkeltjes – Het Cijferwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De Winkeltjes – Het Letterwinkeltje

Opa Brom heeft een winkeltje vol met letters: grote letters en kleine letters. Maar niet iedereen weet wat je nu eigenlijk met letters kunt dóén. Gelukkig kan opa dat heel goed uitleggen, want… In een wereld zonder letters zonder woordjes, zonder zinnen kunnen mensen – groot en klein natuurlijk niet zoveel beginnen! Hét boek voor kinderen vanaf 4 jaar die graag iets over letters willen leren!

De Winkeltjes – Het Woordenwinkeltje

In de leukste winkelstraat van Nederland bevinden zich een heleboel winkeltjes, voor alles wat je kan bedenken. Maar Lisa vindt dat er nog iets mist. Ze weet precies wat de straat nodig heeft: een woordenwinkeltje! Zodat iedereen met haar hulp de mooiste versjes, liedjes en boeken kan maken. Met haar nieuwe winkeltje zet Lisa het hele dorp op stelten…

De Winkeltjes – Het Winkelstraatje

Lees alle verhalen uit Het Letter-, Het Cijfer- en Het Kleurenwinkeltje in Het Winkelstraatje over het leukste winkelstraatje van Nederland!

De Winkeltjes – Het Kringloopwinkeltje

Iedereen brengt spullen naar Het Kringloopwinkeltje, waar Pieterjan er weer andere klanten blij mee maakt!

De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje

Tilly is de enthousiaste eigenaresse van Het Kinderboekwinkeltje. Hier is van alles te beleven. Tijdens de Kinderboekenweek is de winkel feestelijk versierd, iedere woensdag leest Tilly de kinderen voor en er komen auteurs op bezoek. Ook komen er veel mensen met allerlei bijzondere vragen over boeken. Kan Tilly ze daar mee helpen?

De Winkeltjes – Het Kinderboekwinkeltje kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

De Winkeltjes – Het Kerstwinkeltje

In de leukste winkelstraat van het land bevinden zich een heleboel winkeltjes, waar je alles kunt kopen wat je maar kunt verzinnen. En in de winter komt daar nog een extra winkeltje bij: het Kerstwinkeltje! Echt alles wat je nodig hebt voor het leukste feest van het jaar, kun je vinden in het winkeltje van opa Hans. Kerstballen, kaarsen, kerstkaarten, kleine boompjes, stalletjes, en natuurlijk de leukste cadeautjes voor jong en oud. Kom maar binnen!

Ben jij ook zo gek op Kerstmis? Bekijk dan voor nog meer inspiratie ook eens het blog Kerstmis – De leukste kerstverhalen voor peuters, kleuters en kinderen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Marianne Busser & Ron Schröder

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.