Boer Boris en het gebroken been, recensie

Boer Boris en het gebroken been, recensie

Boer Boris en het gebroken been is weer een prentenboek over de populaire Boer Boris, geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman.

Boer Boris en het gebroken been

O jee, broer Berend is uit de appelboom gevallen en heeft zijn been gebroken! Hij wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Als hij daar een nachtje moet blijven slapen, voelt hij zich wel heel alleen…

De volgende dag komen Boris en zusje Sam gelukkig op bezoek. Maar ja, de béésten, die mist Berend toch het meeste. Boer Boris zou Boer Boris niet zijn als hij daar geen oplossing voor wist: met een grote kraan hijst hij de boerderijdieren zó naar het raam van het ziekenhuis.  

Conclusie

Boer Boris en het gebroken been is weer een geslaagd boek van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Veel kinderen breken wel eens een arm of een been. De kans is dan ook groot dat je kind daar vroeg of laat mee in aanraking komt.

Als Broer Berend is gevallen, zijn been heeft gebroken belt Boer Boris het alarmnummer 112 om de ambulance te waarschuwen. Een ontzettend leerzame situatie voor kleine kinderen, ze kunnen het noodnummer volgens mij niet vroeg genoeg uit hun hoofd leren!

En wat dacht je van de ambulance? Die vinden veel kinderen ook machtig interessant. Met sirenes en zwaailichten racen ze tussen al het verkeer door. Vervolgens terug naar het ziekenhuis, wat ook al zo’n interessante plek is. Wat doen ze als je je been hebt gebroken? Eerst maken ze een röntgenfoto en vervolgens komt er gips omheen. Berend mag zelfs een kleurtje kiezen, iets wat in het echt ook vaak kan.

Wat ik wel verdrietig vind is dat Berend in zijn eentje een nachtje moet blijven in het ziekenhuis. Tegenwoordig is er toch vaak de mogelijkheid dat er iemand mag blijven, al zullen er soms misschien toch ook wel situaties zijn waarin dat echt niet kan… Dan is het samen lezen van dit prentenboek over Boer Boris ook gelijk een goede voorbereiding op dat wat komen gaat. Toch krijgt het boek hiervoor van mij wel een ster aftrek…

Mijn beoordeling Boer Boris en het gebroken been:

Specificaties:

Auteur: Ted van Lieshout & Philip Hopman | Uitgeverij: Gottmer | 9789025767488 | 32 blz. | Mei 2017

Boer Boris en het gebroken been is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.