Boer Boris in de sneeuw, recensie

Boer Boris in de sneeuw, recensie; Kinderboek thema winter peuters en kleuters geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris in de sneeuw is een prentenboek thema winter voor peuters en kleuters over de populairste boer van Nederland. En ja, boeren werken ook in de winter hard op de boerderij. Geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Welk avontuur zal hij dit keer beleven? 

Boer Boris in de sneeuw

Als Boris, Berend en Sam wakker worden is alles wit. Het heeft gesneeuwd! Natuurlijk wordt er meteen een prachtige sneeuwpop gemaakt, maar ja, dan roept het werk weer. Boris klimt op de enorme sneeuwschuiver en veegt dan zo het erf schoon. En kijk, zo komen alle kleuren weer tevoorschijn. Na al dat harde werk zijn ze wel toe aan wat warm eten en drinken. De volgende dag wil Berend wil graag het ijs proberen, maar is dat wel sterk genoeg? Het ijs heeft nog een paar dagen vorst nodig, maar dan kunnen ze eindelijk schaatsen. Wat een feest!  

Conclusie

Houd je van de winter en ben je op zoek naar een heerlijk kinderboek thema winter voor jonge kinderen, dan is Boer Boris in de sneeuw toch wel erg leuk om samen te lezen. Sowieso bevat de Boer Boris prentenboeken serie veel leuke boeken voor peuters en kleuters. Sneeuw en ijs spreken toch vaak tot de verbeelding: sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevechten houden en natuurlijk schaatsen en sleeën… Kinderen krijgen er, in tegenstelling tot veel volwassenen, vaak geen genoeg van.

Daarnaast spreekt het boerenleven kinderen doorgaans ook erg aan. Want hoe tof is het om je eigen sneeuwschuiver te hebben die wel 1000 kilo weegt en waarmee je in een handomdraai je erf schoon hebt geveegd?!

Wat ik ook wel sterk vind aan Boer Boris in de sneeuw is de waarschuwing met betrekking tot natuurijs. Het gevaar bestaat dat je al snel denkt dat het ijs wel sterk genoeg is, terwijl dit niet het geval blijkt te zijn. En schaatsen op natuurijs is fantastisch, het kan ook levensgevaarlijk zijn!

Mijn beoordeling Boer Boris in de sneeuw:

Specificaties:

Auteur: Ted van Lieshout | Illustraties: Philip Hopman | Uitgeverij: Gottmer | 9789025755324 | 32 blz. | November 2013

Boer Boris in de sneeuw is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.