Kinderboeken thema winter peuters en kleuters

Winter; De leukste boekjes thema winter voor peuters, kleuters en hun ouders

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters. Kinderen vinden het heerlijk de wereld om zich heen te verkennen door boekjes. Er zijn dan ook talloze populaire series te vinden waar de seizoenen begrijpelijk worden verbeeld. En laten we wel wezen, welk kind vindt het nou niet fantastisch om in de sneeuw te spelen? Daarom een overzicht met kinderboeken thema winter die herkenbaar zijn voor peuters en kleuters, en hun ouders natuurlijk, om samen de dagen af te tellen tot de lente weer komt! Gezellig samen met je peuter knus onder een dekentje zitten met een leuk prentenboek. 

Bobbi in de winter

Kinderboeken thema winter voor peuters en kleuters; Bobbi in de winter, Monica Maas

Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de winter is. Bobbi speelt in de sneeuw, leert schaatsen, houdt een sneeuwballengevecht en maakt zijn eigen sneeuwpop. Het boekje staat weer vol gebeurtenissen waar peuters zichzelf in herkennen. Geschikt voor kinderen van 0-5 jaar.

Meer informatie.

 

Anna en de winter

Kinderboeken thema winter; Anna en de winter, Kathleen Amant

De bomen zijn kaal. Weg zijn de blaadjes. De grond is bevroren en de vogeltjes vinden geen eten. Winter! Anna doet haar muts, sjaal en jas aan en stapt naar buiten. Een warm en leerrijk verhaal over een koude winterdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

Wat een winter!

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Wat een winter kijk- en zoekboek

Dit levendige prentenboek toont ons het drukke leven in de stad. Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai… Je kunt het zo gek niet bedenken, er is zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur. Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder? Naar de recensie. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Meer informatie.

 

Boer Boris in de sneeuw

Kinderboeken thema winter voor peuters en kleuters; Boer Boris in de sneeuw

Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt! De serie Boer Boris bestaat uit meerdere verhalen.

Meer informatie.

 

Heksje Mimi tovert sneeuw

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Heksje Mimi tovert sneeuw

Heksje Mimi tovert sneeuw is een gezellig winters verhaal over vriendschap en spelen in de sneeuw. Mimi baalt van de natte en koude winter. Ze wil sneeuw! Daarom probeert ze een sneeuwtapijt te toveren, maar dat gaat toch niet helemaal zoals het zou moeten… Geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Meer van Heksje Mimi.

Meer informatie.

 

Kaatje in de winter

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Kaatje in de winter

Een leuk winters boek voor peuters vanaf ca. 2 jaar over spelen in de sneeuw. Geschreven door Liesbet Slegers. Wat ik erg leuk vind is dat het vanuit de belevingswereld van Kaatje is geschreven. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Nijntje in de sneeuw

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; nijntje in de sneeuw

Nijntje kleedt zich warm aan en gaat naar buiten in de sneeuw. Ze rijdt op haar slee, ze schaatst op de bevroren rivier en maakt een sneeuwpop. Dan vindt ze een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw en bouwt een huisje voor hem. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje Het is winter!

Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters; Luuk en Lotje Het is winter

Het is winter! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Ze doen een warme jas, wanten, een sjaal en winterlaarzen aan. Samen gaan ze de vogeltjes eten en drinken geven. Maar hé, wat gebeurt er? Opeens vallen er witte vlokjes uit de lucht! Wat zullen Luuk en Lotje nu gaan doen? Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de winter. Voor peuters vanaf 2,5 jaar, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

De kleine walvis in de winter

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; De kleine walvis in de winter

Boy mist zijn vriend de kleine walvis. In de zomer redde hij het walvisje na een storm. Nu is het winter, en Boy denkt vaak aan zijn kleine vriend. Hij tuurt en wacht, en wacht en tuurt. Maar de walvis is nergens te zien. Is er een nieuwe storm nodig om de twee vrienden weer bij elkaar te brengen? Een prentenboek over vriendschap voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Meer informatie.

 

Het Gruffalo winter natuurspeurboek

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Het Gruffalo winter natuurspeurboek

Omdat het zo heerlijk is om naar buiten te gaan, ook in de winter. Met dit boek leer je van alles over de natuur met dit fantastische natuurspeurboek. Bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen voor de hele familie. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

Een reactie op “Kinderboeken thema winter peuters en kleuters

  1. Pingback: Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren - Leesboekenenmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.