Kinderboeken thema winter peuters en kleuters

Winter; De leukste boekjes thema winter voor peuters, kleuters en hun ouders

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters, omdat kinderen het heerlijk vinden om de wereld om zich heen te verkennen door boekjes. Er zijn dan ook talloze populaire series te vinden waar de seizoenen begrijpelijk worden verbeeld. En laten we wel wezen, welk kind vindt het nou niet fantastisch om in de sneeuw te spelen? Daarom een overzicht met kinderboeken thema winter die herkenbaar zijn voor peuters en kleuters, en hun ouders natuurlijk, om samen de dagen af te tellen tot de lente weer komt! Gezellig samen met je peuter knus onder een dekentje zitten met een leuk prentenboek

Bobbi in de winter

Kinderboeken thema winter voor peuters en kleuters; Bobbi in de winter, Monica Maas

Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de winter is. Hij speelt in de sneeuw, leert schaatsen, houdt een sneeuwballengevecht en maakt zijn eigen sneeuwpop. Het boekje staat weer vol gebeurtenissen waar peuters zichzelf in herkennen. Geschikt voor kinderen van 0-5 jaar. Uitgeverij: Kluitman.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Anna en de winter

Kinderboeken thema winter; Anna en de winter, Kathleen Amant

De bomen zijn kaal. Weg zijn de blaadjes. De grond is bevroren en de vogeltjes vinden geen eten. Winter! Anna doet haar muts, sjaal en jas aan en stapt naar buiten. Een warm en leerrijk verhaal over een koude winterdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Wat een winter!

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Wat een winter kijk- en zoekboek

Dit levendige prentenboek toont ons het drukke leven in de stad. Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai… Je kunt het zo gek niet bedenken, er is zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur. Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder? Wat een winter! kreeg van mij vijf sterren. Uitgeverij: Lannoo.

Naar de recensie.

Boer Boris in de sneeuw

Kinderboeken thema winter voor peuters en kleuters; Boer Boris in de sneeuw

Welk kind zou niet Boer Boris willen zijn? Hij heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Maar boeren hebben het in de winter natuurlijk wel zwaar. Ook bij Boer Boris zit alles onder een dik pak sneeuw: de koeien, de akkers en zijn tractor. Gelukkig heeft Boris een grote sneeuwschuifmachine, die wel 1000 kilo weegt! Bekijk voor meer verhalen over Boer Boris ook eens het blog Boer Boris: prentenboeken voor kinderen van 3-6 jaar. Boer Boris in de sneeuw kreeg van mij vijf sterren. Uitgeverij: Gottmer.

Naar de recensie.  

Heksje Mimi tovert sneeuw

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Heksje Mimi tovert sneeuw

Heksje Mimi tovert sneeuw is een gezellig winters verhaal over vriendschap en spelen in de sneeuw. Mimi baalt van de natte en koude winter. Ze wil sneeuw! Daarom probeert ze een sneeuwtapijt te toveren, maar dat gaat toch niet helemaal zoals het zou moeten… Geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Bekijk voor meer inspiratie ook eens de andere prentenboeken over Heksje Mimi. Heksje Mimi tovert sneeuw kreeg van mij vijf sterren. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Naar de recensie.

Kaatje in de winter

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Kaatje in de winter

Hallo, ik ben Kaatje. Vandaag is het ijskoud. Warm aangekleed ga ik naar buiten. En dan valt er opeens sneeuw! Het wordt een heerlijke winterdag. Kortom, een leuk winters boek voor peuters vanaf 2 jaar over spelen in de sneeuw, geschreven door Liesbet Slegers. Wat ik erg leuk vind is dat het vanuit de belevingswereld van Kaatje is geschreven. Kaatje in de winter kreeg van mij vijf sterren. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Naar de recensie.

Nijntje in de sneeuw

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; nijntje in de sneeuw

Nijntje kleedt zich warm aan en gaat naar buiten in de sneeuw. Ze rijdt op haar slee, ze schaatst op de bevroren rivier en maakt een sneeuwpop. Dan vindt ze een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw en bouwt een huisje voor hem. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar. Bekijk voor meer inspiratie ook eens het blog Het feest van nijntje, in streektaal!. Uitgeverij: Mercis Publishing. 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Luuk en Lotje Het is winter!

Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters; Luuk en Lotje Het is winter

Het is winter! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. Ze doen een warme jas, wanten, een sjaal en winterlaarzen aan. Samen gaan ze de vogeltjes eten en drinken geven. Maar hé, wat gebeurt er? Opeens vallen er witte vlokjes uit de lucht! Wat zullen Luuk en Lotje nu gaan doen? Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de winter. Voor peuters vanaf 2,5 jaar, met de wereld rondom het kind als thema. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

De kleine walvis in de winter

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; De kleine walvis in de winter

Boy mist zijn vriend de kleine walvis. In de zomer redde hij het walvisje na een storm. Nu is het winter, en Boy denkt vaak aan zijn kleine vriend. Hij tuurt en wacht, en wacht en tuurt. Maar de walvis is nergens te zien. Is er een nieuwe storm nodig om de twee vrienden weer bij elkaar te brengen? Een prentenboek over vriendschap voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Het Gruffalo winter natuurspeurboek

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters; Het Gruffalo winter natuurspeurboek

Omdat het zo heerlijk is om naar buiten te gaan, ook in de winter. Met dit boek leer je van alles over de natuur met dit fantastische natuurspeurboek. Bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen voor de hele familie. Voor kleuters vanaf ca. 4 jaar. Uitgeverij: Lemniscaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Pip en Posy in de sneeuw

Kinderboeken thema winter peuters en kleuters: Pip en Posy in de sneeuw, recensie; Axel Scheffler

Pip en Posy hebben veel plezier in de sneeuw. Ze vangen sneeuwvlokjes op hun tong, maken sporen en glijden met een slee van de heuvel af. Dan krijgen ze ruzie: Pip wil een sneeuwkonijn maken en Posy een sneeuwmuis. Hoe lossen ze dat op? Pip en Posy in de sneeuw is een lief verhaaltje voor peuters over samen spelen, ruziemaken en sorry zeggen. Bekijk voor de andere delen uit de serie en de recensies ook eens het blog Pip en Posy: prentenboeken serie voor peuters. Pip en Posy in de sneeuw kreeg van mij vijf sterren. Uitgeverij: Gottmer.

Naar de recensie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Een reactie op “Kinderboeken thema winter peuters en kleuters

  1. Pingback: Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren - Leesboekenenmeer

Reacties zijn gesloten.