Haakboeken thema Kerstmis – Haak je eigen kerstdecoraties!

Haakboeken thema Kerstmis

Hou jij van haken en ben je nog op zoek naar een leuk project? Dan heb ik wel een ideetje: haak je eigen kerstdecoraties! Met deze haakboeken thema Kerstmis heb je in elk geval voldoende inspiratie in huis.

Christels winterwonderland – Christel Krukkert

Christels winterwonderland - Christel Krukkert - Haakboeken thema Kerstmis

Haken kan nagenoeg altijd en overal. Toch is de decembermaand misschien wel de leukste maand om voor te haken. En Christel heeft voor het boek Christels winterwonderland allerlei ontwerpen gemaakt waar je de hele feestmaand en ook in de wintermaanden daarna plezier van hebt.

Het begint met haakpatronen voor een gehaakte Sint en Piet, daarna een kerstman, een rendier, een kerstboom en allerlei leuke versieringen voor in de kerstboom. En wanneer de kerstdagen afgelopen zijn, vergeet dan niet de sneeuwpop te haken! Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kersthangers haken – Christel Krukkert

Kersthangers haken - Christel Krukkert - Haakboeken thema Kerstmis

Voor het boek Kersthangers haken heeft Christel allerlei versieringen ontworpen voor de kerstboom en de kersttafel. Ze maakt natuurlijk kerstballen in veel soorten en maten, maar daarna volgen ook de gehaakte sterren, engeltjes, klokjes, takjes, candy canes, rendieren en kerstmannetjes. Met tot slot een prachtige piek! Genoeg projectjes om na de zomer meteen mee te beginnen, zodat in december alles klaar is voor een feestelijk versierde boom. Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kerst haken – Anja Toonen

Kerst haken - Anja Toonen - Haakboeken thema Kerstmis

Het boek Kerst haken bevat de beschrijving van 3 verschillende kerstbomen: een pionvorm, spiraalvorm en wikkelvorm. Voor deze boom zijn 11 verschillende hangertjes beschreven. Daarnaast staan er 4 verschillende knuffels in dit boek: een Kerstman, Engel, Rendier en een Sneeuwpop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Je eigen kerststal haken – Christel Krukkert

Je eigen kerststal haken - Christel Krukkert - Haakboeken thema Kerstmis

Maria en Jozef, het kindje Jezus, de kribbe, de herders en de engelen, de wijzen uit het oosten, schapen, de os en de ezel. Ze staan allemaal in dit prachtige kersthaakboek van Christel Krukkert. De kerststal is in de advent- en kersttijd een geliefd object in de huiskamer. En wat is er nu leuker dan een zelf gehaakte kerstgroep?

Met veel liefde en gevoel haakte Christel alle figuren uit de kerststal, zodat haar vele fans het kerstverhaal zelf tot leven kunnen laten komen. Met prachtige foto’s en heldere werkbeschrijvingen. Gevorderde hakers en haaksters zullen meteen met de projecten aan de slag kunnen. Voor de minder ervaren liefhebbers is er een inleidend techniekgedeelte. Zij kunnen ook de instructievideo’s op vimeo bekijken. Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kerstversieringen haken 2 – Ina van Ek

Kerstversieringen haken 2 - Ina van Ek - Haakboeken thema Kerstmis

Het eerste deel Kerstversieringen haken veroorzaakte vraag naar een tweede. Want het is nog steeds een razend populaire hobby: haken! En een bijzondere kerst wordt nóg leuker met zelfgehaakte versieringen in en om de boom.

Kerstversieringen haken 2 bevat net als het eerste deel patronen voor beginners tot en met gevorderden. Haakpatronen om mee aan de slag te gaan zijn onder andere heuse kerstsloffen, servetringen, tafeldecoraties, rendierhoofdjes, sneeuwpoppetjes, een lieflijk kersthuisje, kerstballen en een prachtige kerstbeer. Uitgeverij: B for books.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kransen haken – Marjolein Flick

Kransen haken - Marjolein Flick - Haakboeken thema Kerstmis

Niet per sé een haakboek thema Kerstmis, met het boek Kransen haken kun je een heel jaar vooruit. Marjolein Flick heeft voor elk seizoen een prachtige krans ontworpen. Voor de lente een krans met viooltjes, narcissen, primula’s en vergeet-mij-nietjes. Daartussen vliegen de bijen van hun korf naar de bloemen en terug.

De zomerkrans zit vol met aardbeien, korenbloemen en vlinders. Op de herfstkrans zie je herfstasters, beukenblaadjes, paddenstoelen en natuurlijk spinnen. En de winterkrans zit vol met hulst, helleborus en klimop met in het midden een familie sneeuwpop.

Als extra is er nog een Valentijnkrans met hartjes, roosjes en twee tortelduifjes. Iedere krans zit vol met prachtig gehaakte bloemen en blaadjes.

Voor wie een hele krans te veel is, zijn er kleinere projecten zoals een bladwijzer of een broche, waarvoor je maar een paar bloemen, blaadjes en beestjes hoeft te haken. Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kleurrijke feestversieringen haken – Margriet de Muinck

Kleurrijke feestversieringen haken - Margriet de Muinck- Haakboeken thema Kerstmis

Het haakwerk van Margriet de Muinck heeft alle kleuren van de regenboog, je wordt er vanzelf vrolijk van. Ze combineert haar haakwerk met kraaltjes en lintjes, waardoor het plezier er helemaal afspat. Na haar succesvolle boekjes Kleurrijke cadeautjes en Kleurrijke hebbedingetjes heeft ze nu gehaakt voor feesten en de feestdagen: kerstballen, boomversieringen, tafeldecoraties en nog veel meer. Uitgeverij: Forte Creatief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kleine kersttruien haken – Marieke Voorsluijs

Kleine kersttruien haken - Marieke Voorsluijs - Haakboeken thema Kerstmis

Het haakboek Kleine kersttruien haken bevat een basispatroon, plus ruim twintig ontwerpen om te haken en te borduren. Om het allemaal nóg feestelijker te maken, zijn er nu ook patronen van bijpassende minikerstsokjes, mutsjes en wantjes. De patronen zijn in het Nederlands en Engels opgesteld, inclusief teltekeningen en grappige foto’s. Een Club Gelukkig kerstfeest voor iedereen! Uitgeverij: Kosmos Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.