Ik leer lezen met Zwijsen – Groep 3 – AVI Start – AVI M3 en AVI E3

Ik leer lezen met Zwijsen - Groep 3 - AVI Start - AVI M3 en AVI E3

Uitgeverij Zwijsen heeft in samenwerking met leerkrachten en boekhandels een nieuwe AVI-serie ontwikkeld: Ik leer lezen met Zwijsen. In dit blog vind je AVI boeken voor groep 3 met leesniveau AVI Start, AVI M3 en AVI E3.

Leren lezen

Om goed te leren lezen is het belangrijk om veel leeskilometers te maken. Dat lukt alleen als het boek niet te moeilijk is én het kind voldoende aanspreekt. Immers, als een kind lezen leuk vindt, dan is het eerder geneigd het boek weer op te pakken om verder te lezen.

Ik leer lezen met Zwijsen – AVI Start

Ik leer lezen met Zwijsen – een dier voor moos en mies – Jolanda Horsten

Moos en Mies zijn bijna jarig en willen allebei een dier voor hun verjaardag. Maar dat wil mama echt niet cadeau geven! Dan staat hun oom voor de deur met een mooi cadeau, en er komt nog meer bezoek met mooie cadeaus…

Ik leer lezen met Zwijsen – kijk, die puk en loe – Mark Janssen

Grappig dierenverhaal over kat Loe. Hij heeft een heerlijk leventje totdat er opeens een nieuwe huisgenoot komt: een pup met de naam Puk. Loe laat Puk niet zomaar in zijn leven toe.

Ik leer lezen met Zwijsen – voor wie is die doos? – Bette Westera

Grappig dierenverhaal over haas, een gestreste pakjesbezorger. Er vallen pakjes van zijn kar, gelukkig helpen mus, mees en muis hem.

Ik leer lezen met Zwijsen – kom mee naar mijn huis – Saskia Daniels

Saar laat haar huis zien, vertelt wie er in haar huis wonen en haar kat loopt mee door het huis.

Ik leer lezen met Zwijsen – mees gaat met de bus – Harmen van Straaten

Mees zit in de bus en ziet van alles onderweg, een geit, de juf van school, en nog meer.

Ik leer lezen met Zwijsen – ben jij een dief? – Paul van Loon

Spannend verhaal over de bekende figuur Dolfje Weerwolfje op AVI Start. Speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen. De pet van opa is gestolen. Wie heeft dat gedaan?

Ik leer lezen met Zwijsen – AVI M3

Ik leer lezen met Zwijsen – aan de kant! – Floor Tinga

Een paar kinderen laten hun hond uit, maar de hondenriemen raken helemaal in de knoop. Wat een ramp! De knoop met honden rent het plein op, de school in. Pas op, aan de kant!

Ik leer lezen met Zwijsen – kijk wat ik kan! – Rindert Kromhout

Kik laat zien wat hij kan en klimt de boom in. Boet, pap en mam laten op hun beurt zien wat zij kunnen. Zelfs de kat lijkt mee te doen. Gaat er ook iets mis? Lees maar!

Ik leer lezen met Zwijsen – sint zoekt pien – Selma Noort

Als ze nog even snel een plas gaat doen, blijkt de deur niet meer open te gaan. Help! Pien roept en roept, maar niemand hoort haar. En Sint wacht en wacht … waar blijft Pien toch?

Ik leer lezen met Zwijsen – feest voor fee – Elisa van Spronsen

Fee is verhuisd, moet naar een nieuwe school en daar doet Jop nogal stom. Maar op het eind is er feest!

Ik leer lezen met Zwijsen – sep en soof gaan uit – Mariken Jongman

Avontuurlijk verhaal over verkleden en dan op pad gaan. Er gaat onderweg veel mis met de chique kleding van papa en mama.

Ik leer lezen met Zwijsen – kom maar mee, duif – Frank van Pamelen

Twee kinderen nemen een gewonde duif stiekem mee naar huis. Hoe houden ze die duif verborgen voor hun ouders?

Ik leer lezen met Zwijsen – een pup in de klas – Isabel Versteeg

Juf San neemt haar jonge pup mee in de klas. Hoe houden de kinderen en juf San de speelse pup verborgen voor de strenge juf Lin?

Ik leer lezen met Zwijsen – AVI E3

Ik leer lezen met Zwijsen – De bende van Bram Bloem – Rindert Kromhout

Elk kind weet hoe leuk het is om een plakje worst aan een hond te geven of een stukje vis aan de kat. Lees over Bram die alles uitdeelt aan de dieren die hij onderweg tegenkomt en dan zelf helemaal geen eten meer overhoudt?

Ik leer lezen met Zwijsen – Wij gaan weg! – Pim Lammers

Twee pinguïns willen graag een kind en gaan daarom op zoek naar een ei buiten het park. Er zijn nog meer dieren met een wens en gaan mee op pad.

Ik leer lezen met Zwijsen – Goud op het strand – Jette Schröder

Joep en Jade beleven een heerlijke zomer in een vakantiepark aan het strand. Ze speuren op het strand naar een gouden ring. Zo helpen ze een oude man.

Ik leer lezen met Zwijsen – Noer, wat eet jij nou? – Kamalia Talhaoui

Wat is het spannend voor Noer om naar de nieuwe school te gaan. Gelukkig zijn er leuke kinderen in de klas en een lieve juf. De kinderen zijn wel verbaasd over het eten dat Noer heeft meegenomen. Maar het smaakt heerlijk en Noer kan uitdelen!

Ik leer lezen met Zwijsen – De draak van Daan – Lizette de Koning

Dit boek gaat over Daan die door zijn zenuwen in de klas gaat vertellen over zijn draak in plaats van zijn pup. Hoe redt hij zich uit deze lastige situatie?

Ik leer lezen met Zwijsen – Een geheim feest – Bella Makatini

Liv, Fem en papa organiseren een verrassingsfeest voor mama, omdat ze 40 jaar wordt. Maar wat is het moeilijk om dat geheim te houden. Het gaat een paar keer bijna mis en dat maakt dit verhaal zo heerlijk om te lezen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com