Ik leer lezen met Zwijsen – Groep 4 – AVI M4 en AVI E4

Ik leer lezen met Zwijsen - Groep 4 - AVI M4 en AVI E4

Uitgeverij Zwijsen is een educatieve uitgeverij die zich richt op het ontwikkelen van lesmaterialen en leermiddelen. Samen met leerkrachten en boekhandels hebben ze nu een nieuwe AVI-serie ontwikkeld: Ik leer lezen met Zwijsen. In dit blog vind je AVI boeken voor groep 4 met leesniveau AVI M4 en AVI E4.

Leren lezen

Leren lezen is een belangrijke vaardigheid. Het opent deuren naar een wereld van kennis en verbeelding. In groep 3 wordt de basis gelegd, maar met een goede basis alleen ben je er niet. Om goed te leren lezen is het vooral belangrijk om veel leeskilometers te maken. Dat lukt alleen als het boek niet te moeilijk is én het kind voldoende aanspreekt. Immers, als een kind lezen leuk vindt, dan is het eerder geneigd het boek weer op te pakken om verder te lezen.

Ik leer lezen met Zwijsen is zo ontwikkeld dat het aansluit bij de ontwikkelingsfase en leesniveau van jonge kinderen. Dankzij de kleurrijke illustraties, eenvoudige woorden en zinnen wordt het leesproces zo leuk en boeiend mogelijk gemaakt voor beginnende lezers.

AVI-leesniveau M4 en E4

Het AVI-leesniveau is een classificatiesysteem dat wordt gebruikt in Nederland en Vlaanderen om de leesvaardigheid van kinderen te meten en geschikte boeken en teksten voor hen te selecteren. AVI is een afkorting en staat voor Analyse van Individualiseringsvormen. Dit systeem verdeelt teksten in verschillende niveaus op basis van moeilijkheidsgraad. In dit blog staan de boeken Ik leer lezen met Zwijsen voor groep 4 centraal. Deze boeken voor beginnende lezers hebben AVI-leesniveau M4 en E4.

Ik leer lezen met Zwijsen – AVI M4

Ik leer lezen met Zwijsen – Trein in de nacht – Annemarie van den Brink

Roel en zijn nicht Sam mogen met opa en oma mee naar Spanje, met de trein, én in de nacht. Leuk! Maar dan staat de trein opeens stil. Waarom doen die meneer en mevrouw Sol zo geheimzinnig?

Ik leer lezen met Zwijsen – Een leeuw op het plein? – Fiona Rempt

Als het schoolplein wordt opgeknapt, bedenkt iedereen iets leuks. Een leeuw op het plein, een zwembad of een kermis? Wat zal het worden?

Ik leer lezen met Zwijsen – Boor gaat op reis … naar Parijs – Manon Sikkel

Niemand heeft tijd om met Boor op reis te gaan. Wat als hij nu gewoon op de fiets stapt om in zijn eentje naar Parijs te gaan?

Ik leer lezen met Zwijsen – Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op – Vivian den Hollander

Na school gaan Spekkie en Sproet naar opvang Het Tuinhuis. Er is een grote moestuin bij en Sproet hoopt dat hij mag gaan zaaien. Maar Spekkie ontdekt sporen in de aarde, en dan wordt er ook nog iets vermist. Tijd om te gaan speuren dus!

Ik leer lezen met Zwijsen – Grijs ijs met haren – Yorick Goldewijk

Sommige ouders begrijpen het niet helemaal. Want gezond ijs met wormen en vezels, dat is toch vies? En wat eten die ouders zelf als er geen kinderen in de buurt zijn? Het is hoog tijd om de ouders eens een lesje te leren!

Ik leer lezen met Zwijsen – Zar en de gouden druppel – Rian Visser

Doe mee aan de wedstrijd en win de gouden druppel. Dat is de uitnodiging waarmee de game in dit boek begint.

Ik leer lezen met Zwijsen – AVI E4

Ik leer lezen met Zwijsen – Helden van de dansklas – Annet Jacobs

Lila wil dat er veel mensen komen kijken naar hun optreden. Hoe trekken ze de aandacht? Met een leeuw erbij lukt het vast.

Ik leer lezen met Zwijsen – Help, de robot helpt! – Ruben Prins

Wat fijn om een robot te hebben voor alle klusjes in huis! Frank en Vera zijn heel blij met Bliep. Maar Bliep is steeds net iets te enthousiast en dan gaat er veel mis!

Ik leer lezen met Zwijsen – Wij zijn piraten! – Reggie Naus

De familie Donderbus doet alles anders. Het zijn dan ook piraten en de nieuwe buren van Michiel.

Ik leer lezen met Zwijsen – Foeksia de miniheks – Wat een mooie dag! – Paul van Loon

Maak kennis met de vrolijke Foeksia de Miniheks. Het begint met een groot ei. Wie of wat zit er in dat ei? Kwark wil het weten en gaat het ei uitbroeden.

Ik leer lezen met Zwijsen – De kleine astronauten – Feest in de ruimte – André Kuipers

Hoe zou het zijn om jarig te zijn in de ruimte. Het overkomt Valentina. Maar of haar feestje doorgaat?

Ik leer lezen met Zwijsen – Stip zet de wei op zijn kop – Sam Verhoeven

Stip blijft echt niet stil staan als Emma een schilderij van hem maakt. Veel te veel energie en zin om te draven.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com