Purpuz Planner review

Review Purpuz Planner; In balans door het leven met deze planner en lifecoach in één!

Denk je erover om de Purpuz Planner 2022 te kopen? Als je het mij vraagt is dat een goede keus. Al sinds ik het eerste exemplaar in 2017 mocht reviewen ben ik namelijk laaiend enthousiast over deze planner. Ik weet heel goed wat ik belangrijk vind in mijn leven en heb mijn doelen dankzij de Purpuz Planner helder voor de geest. 

De Purpuz Planner was de eerste planner ooit die ik in mijn handen kreeg. Hij heeft een mooie harde antracietkleurige kaft en een chique gouden opdruk. Wegens het grote succes van de Purpuz Planner is hij inmiddels in diverse kleuren verkrijgbaar. Door al mijn interesses, gezin en bedrijf vergeet ik nog wel eens stil te staan bij het hier en nu, terwijl dat juist zo belangrijk is! 

Van het hele gezin weet ik wie iedereen is, maar wie ben ik? Wat wil ík voor mezelf, nu en in de toekomst? Daarnaast hou ik van overzicht, voor diezelfde interesses, gezin en mijn bedrijf. In de Purpuz Planner, een agenda en lifecoach ineen, kan ik alles wat voor mij belangrijk is combineren tot een overzichtelijk geheel.    

 

Hoe werkt de Purpuz Planner?

Purpuz Planner 2022 kopen; Planner en lifecoach in één

De Purpuz Planner is geen gewone agenda, maar een tool om je te begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven. Een belangrijke voorwaarde om geluk en meer succes te bereiken is het vinden van balans. De Purpuz Planner biedt je dan ook acht tools om in balans jouw doelen te behalen. 

 

De acht tools uitgelegd: 

#1. Purpuz map

Stap 1 is het invullen van de Purpuz map, een mindmap, die je helpt om je dromen te visualiseren. Waar bestaat je leven op dit moment uit? Waar droom je van? En hoe wil je dat je leven er over 3 jaar uitziet?

 

#2. Purpuz matrix

Na het invullen van de mindmap is het duidelijk wat je dromen zijn. Aangezien je niet aan iedere droom tegelijk kunt werken ga je met behulp van de matrix kijken welke droom voor jou het belangrijkst is. Welke droom wil jij als eerste verwezenlijken? 

 

#3. Purpuz plan

Nu je helder hebt welke droom je wil verwezenlijken deel je het grote doel op in kleine stappen. Per doel bedenk je dus welke stappen je moet ondernemen om het grote doel te kunnen bereiken.

 

#4. Purpuz pad

Het pad helpt je bij het bepalen van de juiste volgorde van de stappen die je in het plan hebt gezet en de tijd die je denkt dat het kost om een stap te zetten. Je voorziet je doelen op deze manier van tijd en volgorde en maakt hem meetbaar.

 

#5. Maandplanning

In stap 3 en 4 staan de stappen die je gebruikt bij het maken van je maandplanning. Er is een speciale plek waar je de stappen die je die maand naar je doel wilt zetten kunt opschrijven. Daarnaast is het belangrijk dat er in de maandplanning voldoende ruimte en tijd vrij te maken voor de andere belangrijke zaken in je leven. Ook hiervoor is ruimte gereserveerd.  

 

#6. Weekplanning

De maandplanning is een globale planning, in de weekplanning noteer je je dagelijkse to-do’s, zowel zakelijk als privé.

 

#7. Dagreflectie

Met de dagreflectie sta je iedere dag even bewust stil bij wat goed ging en waar je nog in kunt groeien.

 

#8. Vragen aan jezelf

Sluit iedere maand af met het beantwoorden van de vragen aan jezelf. Sta stil bij de gebeurtenissen van afgelopen maand, bekijk het heden en denk na over de toekomst.

 

Lastig? Tja, als je nooit eerder een planning hebt gemaakt om je doelen te behalen is het even wennen. Je wordt echter niet in het diepe gegooid, er wordt stap voor stap uitgelegd wat de bedoeling is. Heb je een heel belangrijk doel voor ogen en wil je de kans vergroten dat je hem haalt? Dan kun je ook een Masterclass van de Purpuz Methode volgen. Meer info vind je hier.

 

Maandplanning

Naast het werken aan je doelen is het ook belangrijk om te weten over er voldoende notitie ruimte is voor je afspraken. Je begint je planning met het invullen van je plannen voor de maand. Is hier dan ook voldoende ruimte om te schrijven?

De maandagenda is verdeeld over 2 pagina’s. Aan de linkerkant is ruimte om je doelen op te schrijven (werk en privé), welke stap het is en hoeveel tijd de stap kost. Aan de rechterkant vind je creatieve ruimte.

Voor de critici onder ons: de vakjes van de maandplanning zijn niet heel erg groot. Ik heb er zelf geen problemen mee, maar ik las ergens de tips om óf niet te groot te schrijven óf een fineliner te gebruiken. Ook de mensen van Purpuz Planner hebben dit ter ore gekregen en beloofd hier mee aan de slag te gaan.

 

Weekplanning

Ook de weekagenda is verdeeld over twee pagina’s en heeft per dag een urenindeling (06.00 uur – 22.00 uur). Het is de bedoeling dat je iedere week even stilstaat bij wat je allemaal moet/gaat doen en dit, als je dat nog niet gedaan had, in te vullen. In de Purpuz Planner draait het voornamelijk om reflectie. Wat is je (dag)doel? Welke stap(pen) ga je deze week zetten om dat doel te behalen? Wat was je dagoverwinning? En waar is ruimte voor groei? 

Extra fijn vind ik dat je op de linkerpagina je week to-do’s, één tabel voor privé en één tabel voor werk inclusief tijdsduur, kunt noteren en de rechterpagina vrij gehouden is als creatieve ruimte. 

Wil jij van 2022 ook jouw jaar maken? Werken aan overzichtelijke en haalbare doelen die voor jou belangrijk zijn? Dan is de Purpuz Planner de juiste planner voor jou. Meer informatie over de Purpuz Planner vind je hier.

 

Lees ook

 

2 reacties op “Purpuz Planner review

    • Gera zegt:

      Hoi Maike, bedankt voor je goede vraag. De planner begint vanaf half december tot en met de eerste week van het nieuwe jaar. Er is een aparte pagina waar je alvast je afspraken voor het nieuwe jaar kunt noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *