Leren Lezen AVI start – Uitgeverij Zwijsen

Leren Lezen AVI start Uitgeverij Zwijsen

Leren Lezen AVI start is een boekenserie voor beginnende lezers van Uitgeverij Zwijsen. Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen jonge lezers meteen veel leeskilometers maken op leesniveau AVI start. 

AVI niveau

De meeste kinderen beginnen in groep 3 met lezen. Ze maken kennis met het alfabet en leren al snel woordjes te maken. De eerste boekjes die gelezen worden hebben leesniveau AVI start. Wanneer ze dit onder de knie hebben gaan ze naar M3, meestal Midden groep 3  en E3, meestal Eind groep 3. Het AVI niveau geeft dus de moeilijkheid van het boek aan.

AVI staat voor Analyse van Individualiseringsvormen en is een systeem dat in Nederland wordt gebruikt om het leesniveau van kinderen te beoordelen. Het AVI-systeem deelt leesboeken in op verschillende niveaus, van AVI Start voor beginnende lezers tot AVI Plus voor gevorderde lezers. Deze niveaus helpen leerkrachten en ouders bij het kiezen van boeken die geschikt zijn voor het leesniveau van een kind. Wil je hier meer over weten, lees dan vooral ook even het blog AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?

Er zijn meerdere AVI start boekenseries verkrijgbaar van verschillende uitgeverijen. Leren Lezen is een boekenserie voor beginnende lezers van Uitgeverij Zwijsen. Heb je het ene boek uit dan kan je dus een volgende uitzoeken!  

Leren Lezen AVI start – tim en pim

aap pim mag mee met tim. tim ziet een doos. wat zit er in? een vis? een bal? nee, nee, nee! lees maar mee.  

Leren Lezen AVI start – kas bijt de zon

kas wil een bal. kijk, daar is er een. daar, een bal in zee. kas gaat er op af. waf waf, hap, beet! maar … is dat wel een bal?

Kas bijt de zon kreeg van ons vijf sterren.

Naar de recensie.

Leren Lezen AVI start – wat een lef!

eef gaat met de bus. de bus is vol. dan is er een bij. pas op, die bij is boos! wat nu? wie heeft er lef?

Leren Lezen AVI start – een boek voor jou en mij

ik ben pol. ik maak een boek. een boek voor jou en mij. kan ik dat niet? heus wel, let maar op. dat boek komt vol!

Leren Lezen AVI start – een ei van een geit?

rik is bij zijn geit in het hok. dan ziet hij een ei. van wie zou dat zijn? is het ei van de geit? maar een ei van een geit, kan dat wel?

Leren Lezen AVI start – in de hut

vos zit in de hut. met zijn kat muis. zik, zak. wat is dat? roe, roe. hoor jij het ook? uu, uu. ik wil naar huis. piept vos.

Leren Lezen AVI start – raar haar

waar is mijn haar? mijn haar is raar. het is één haar. ik maak er een bol van. en dan …maak ik van één haar meer haar!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com