Mo en Tijger zelfleesboeken groep 3: AVI E3 tot en met AVI E5

Mo en Tijger, zelfleesboeken voor kinderen, AVI-niveau E3 tot en met E5, Elisabeth Mollema

Mo en Tijger zelfleesboeken groep 3. Met de boekenserie over Mo en Tijger leren kinderen lezen van AVI E3 tot en met AVI E5. Kortom, het zijn boeken die je kind blijven uitdagen! 

Leesniveau AVI E3 – AVI E5

Op veel scholen wordt het leesniveau van kinderen aangegeven met een AVI-niveau. Wil je meer weten over het tot stand komen van deze leesniveaus? Dan raad ik je aan om het blog AVI-niveau, wat is het en hoe wordt het gebruikt? eerst even te lezen.

De boekenserie over Mo en Tijger bestaat inmiddels uit vier zelfleesboeken. Door het lezen groeit je kind van leesniveau AVI E3, wat het gemiddelde leesniveau eind groep 3 is, tot leesniveau AVI E5, het gemiddelde leesniveau eind groep 5.  

Mo en Tijger lossen het op

Heb je een probleem? Geen paniek! Mo en Tijger lossen het op! Met de scherpe blik van Mo en de speurdersneus van Tijger de tijgerteckel vormen ze een supergoed team. In het boek vind je vijf verhalen: over een verdwenen kat, een groentedief, een schat op een eiland, een kampeervakantie met oma en een varken dat Chanel heet.

Mo en Tijger lossen het op kreeg van ons vijf sterren.

Naar de recensie.  

Mo en Tijger gaan op reis

In het tweede deel gaat het duo op reis! Samen met papa, mama en Mo’s broertje Sem gaan ze op reis naar het huis van opa, die in de duinen woont! Maar voordat ze kunnen vertrekken moet er nog van alles worden geregeld: de koffers moeten worden gepakt, papa moet broodjes halen en Tijger moet worden uitgelaten. Als ze dan eindelijk met zijn allen onderweg zijn met de oude bus die papa heeft opgeknapt, horen ze opeens ‘Boem!’ en komt de bus met een klap tot stilstand… Zouden ze nog wel op tijd bij opa aankomen?

Mo en Tijger gaan op reis kreeg van ons vijf sterren.

Naar de recensie.

Mo en Tijger vieren feest

Mo en zijn nichtje Toos zijn iets heel leuks aan het doen: ze maken een lied! Dat lied gaan ze zingen op het feest van hun oma en de vader van Mo. Samen worden ze namelijk wel honderd jaar. En het feest is een verrassing, dus papa en oma mogen het nog niet weten. Dat is best spannend. En ook best moeilijk, zeker voor Mo’s kleine broertje Sem. Zal het hen lukken om het geheim te bewaren?

Mo en Tijger vieren feest kreeg van ons vijf sterren.

Naar de recensie.

Mo en Tijger redden de dieren

Mo, Toos en Sem gaan dieren redden. En Tijger doet natuurlijk ook mee! Hun eerste opdracht is om een nieuw huisje te vinden voor een slak die het zijne verloren is. En als hun nieuwe buurmeisje een van haar zwarte poezen kwijt is, helpen de dierenredders haar. Ook een uiltje dat uit zijn nest is gevallen, kan rekenen op hun hulp.

Ten slotte gaan Mo, Toos, Sem en Tijger logeren bij Jeroen, die boswachter is. Hij vangt bijzondere dieren op. Zoals Hamlet, het speurvarken, dat dol is op zwemmen. Maar het gaat bijna mis als Hamlet en Tijger tijdens het uitlaten samen in het zwembad van de buren springen…

Mo en Tijger redden de dieren kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Mo en Tijger gaan naar school

Mo leert zijn broertje Sem dat het woord ‘sleutel’ begint met de letter S. En op school raken er toevallig sleutels kwijt. Gelukkig is Tijger een slimme speurhond!

Als Mo met zijn klas op schoolreisje gaat naar een pretpark, raakt er een klasgenootje kwijt… Kunnen Mo en Tijger haar terugvinden?

In de klas mag op een dag iedereen vertellen over zijn lievelingsdier, maar wat moet Mo? Iedereen kent Tijger al!

En in het laatste verhaal gaan ze met de hele school naar een bruiloft. Maar dan gaat er iets mis op het feest. Natuurlijk schieten Mo en Tijger te hulp!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer AVI boeken groep 3

Meer AVI boeken groep 4

Meer AVI boeken groep 5

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.