Mo en Tijger zelfleesboeken groep 3: AVI E3 tot en met AVI E5

Mo en Tijger, zelfleesboeken voor kinderen, AVI-niveau E3 tot en met E5, Elisabeth Mollema

Ben je op zoek naar een leuk zelfleesboek voor kinderen in groep 3? Met de kinderboekenserie over Mo en Tijger leer je lezen van AVI-niveau E3 tot en met AVI-niveau E5. Kortom, het zijn boeken die je kind blijven uitdagen! 

AVI leesniveaus

Op veel scholen wordt het leesniveau van kinderen aangegeven met AVI-niveau. Wil je meer weten over het tot stand komen van deze leesniveaus? Dan raad ik je aan om het blog AVI-niveau, wat is het en hoe wordt het gebruikt? eerst even te lezen. De zelfleesboeken over Mo en Tijger bestaat inmiddels uit vier boeken en groeit met het kind mee van AVI E3 (gemiddeld leesniveau eind groep 3) tot AVI E5 (gemiddeld leesniveau eind groep 5).

 

Mo en Tijger lossen het op

Mo en Tijger lossen het op, zelfleesboeken voor kinderen, AVI-niveau E3 tot en met AVI-niveau E5, Elisabeth Mollema

Heb je een probleem? Geen paniek! Mo en Tijger de tijgerteckel lossen het graag voor je op. Met de scherpe blik van Mo en de speurdersneus van Tijger vormen ze een supergoed team. In dit boek vind je vijf verhalen: over een verdwenen kat, een groentedief, een schat op een eiland, een kampeervakantie met oma en een varken dat Chanel heet. Mo en Tijger lossen het op kreeg van ons 5 sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Mo en Tijger gaan op reis

Mo en Tijger gaan op reis, zelfleesboeken voor kinderen, AVI-niveau E3 tot en met E5, Elisabeth Mollema

Mo en Tijger gaan met papa, mama en Mo’s broertje Sem op reis naar het huis van opa in de duinen! Maar voordat ze kunnen vertrekken moet er nog van alles worden geregeld: de koffers moeten worden gepakt, papa moet broodjes halen en Tijger moet worden uitgelaten. Als ze dan eindelijk met zijn allen onderweg zijn met de oude bus die papa heeft opgeknapt, horen ze opeens ‘Boem!’ en komt de bus met een klap tot stilstand… Zouden ze nog wel op tijd bij opa aankomen? Mo en Tijger gaan op reis kreeg van ons 5 sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Mo en Tijger vieren feest

Mo en Tijger vieren feest, zelfleesboeken voor kinderen, AVI-niveau E3 tot en met E5, Elisabeth Mollema

Mo en zijn nichtje Toos zijn iets heel leuks aan het doen: ze maken een lied! Dat lied gaan ze zingen op het feest van hun oma en de vader van Mo. Samen worden ze namelijk wel honderd jaar. En het feest is een verrassing, dus papa en oma mogen het nog niet weten. Dat is best spannend. En ook best moeilijk, zeker voor Mo’s kleine broertje Sem. Zal het hen lukken om het geheim te bewaren? Mo en Tijger vieren feest kreeg van ons 5 sterren. Naar de recensie.

Meer informatie

 

Mo en Tijger redden de dieren

Mo en Tijger redden de dieren, Elisabeth Mollema; Zelfleesboek voor kinderen in groep 3; Leesniveau AVI E3-AVI E5

Mo, Toos en Sem gaan dieren redden. En Tijger doet natuurlijk ook mee! Hun eerste opdracht is om een nieuw huisje te vinden voor een slak die het zijne verloren is. En als hun nieuwe buurmeisje een van haar zwarte poezen kwijt is, helpen de dierenredders haar. Ook een uiltje dat uit zijn nest is gevallen, kan rekenen op hun hulp.

Ten slotte gaan Mo, Toos, Sem en Tijger logeren bij Jeroen, die boswachter is. Hij vangt bijzondere dieren op. Zoals Hamlet, het speurvarken, dat dol is op zwemmen. Maar het gaat bijna mis als Hamlet en Tijger tijdens het uitlaten samen in het zwembad van de buren springen…

Mo en Tijger redden de dieren is het vierde deel uit de serie. Zodra we het gelezen hebben zal ook de beoordeling en recensie verschijnen!

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

Meer AVI-niveau groep 3

 

Meer AVI-niveau groep 4

 

Meer AVI-niveau groep 5

 

Meer AVI-niveau groep 6

 

Meer AVI-niveau groep 7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.