Pas op, opa!, recensie (AVI M4)

Pas op, opa!, recensie (AVI M4); Geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Saskia Halfmouw

Pas op, opa! is een kinderboek voor lezers met leesniveau AVI M4, het gemiddelde leesniveau van kinderen in eind groep 3 en begin groep 4. Het werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Pas op, opa!

Mila en Tom zijn net verhuisd en vervelen zich. Ze lopen een rondje door de buurt en besluiten belletje te trekken. Wie in het huis woont? Een heer op leeftijd: meneer Bak. En hij heeft Mila gezien toen ze aan wilde bellen…

Als ze thuis komen vertelt hun moeder dat ze visite krijgen. Morgen moet ze werken en daarom komt de nieuwe oppas langs om kennis te maken. Tot grote schrik van Tom en Mila staat Opa Bullebak (een verzinsel van Tom) voor de deur! Komt hij klagen over het belletje trekken? Het is nog erger, hij is namelijk de nieuwe oppas! Oh jee, dat belooft niet veel goeds… Of valt het allemaal wel mee?

Conclusie

Pas op, opa! is een leuk verhaal over verhuizen, het leren kennen van nieuwe mensen en kinderen die kattenkwaad uithalen voor kinderen met leesniveau AVI M4. Daarnaast bevat het ook een waardevolle les over het hebben van vooroordelen. Want iemand kan zomaar heel anders zijn dan je van tevoren had gedacht! Dat is in het geval van Pas op, opa! namelijk ook het geval.

Mijn beoordeling Pas op, opa!:

Specificaties:

Auteur: Vivian den Hollander | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000350292 | 32 blz. | Augustus 2016

Pas op, opa! is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.