Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd, recensie (AVI M5)

Foeksia de miniheks - Foeksia tovert met tijd, recensie; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd is een kinderboek voor kinderen in groep vier en groep vijf die leren lezen en klokkijken. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

In een Heksenbos hier ver vandaan woont Kwark, de tovenaar met het houten been. Op een dag vond hij een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks: Foeksia.

Paul van Loon weet er alles over en besloot daarom haar verhalen op te schrijven in de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor kinderen in groep vier en groep vijf.

Ben je benieuwd hoe Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar en het Heksenbos eruit zien? Dat weet Saskia Halfmouw als geen ander. Zij maakte dan ook de mooie tekeningen.

Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd

In Foeksia tovert met tijd vindt Foeksia de miniheks dat de tijd maar langzaam gaat. Maar gelukkig is ze een heks en kan ze toveren! Zou het helpen als ze de tijd wat sneller zou laten gaan? Ze gaat het proberen. Maar na het uitspreken van de snel-snel spreuk gaat de tijd juist weer veel te snel! Oh jee, STOP! Dit gaat niet goed… Hoe kan Foeksia de tijd weer langzamer laten gaan?

Conclusie

Foeksia tovert met tijd is deel van de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Het kinderboek heeft leesniveau AVI M5, wat het gemiddelde leesniveau is van kinderen in groep 4 en groep 5, en leest dan ook lekker weg. De illustraties van Saskia Halfmouw zijn mooi om naar te kijken en een waardevolle toevoeging aan het verhaal.

Wat het boek extra leuk maakt is de toevoeging van het begrip tijd. Bij elk hoofdstuk staat een klok afgebeeld waardoor je (samen met je) kind gelijk kan oefenen met klokkijken. Ik vind het leuk bedacht om op deze manier de vliegende tijd zichtbaar te maken.

Daarnaast is Foeksia tovert met tijd waarschijnlijk ook nog eens heel herkenbaar voor veel kinderen. Hoe vaak mopperen kinderen niet dat ze ergens op moeten wachten? Ik denk dat ze de tijd regelmatig heel graag zouden willen kunnen versnellen. Maar ja, na het lezen van dit boek weten ze langzaam misschien wel wat meer te waarderen!

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025861926 | 32 blz. | Mei 2013

Foeksia de miniheks – Foeksia tovert met tijd is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.