Platina Boek voor De Magische Halsband

Platina Boek voor De Magische Halsband

Rutger Vink en Thomas van Grinsven zijn verrast met een Platina Boek voor De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco – De Magische Halsband. Van het boek werden sinds het verschijnen in september 2021 meer dan 150.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de platina boekstatus binnen het genre kinderboeken

De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco

De kinderboekenserie van de populaire You-Tubers Rutger Vink, Thomas van Grinsven en hond Paco bestaat inmiddels uit drie delen, waarvan wij er twee hebben gelezen. Inmiddels hebben de kinderboeken al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept, en de eerste twee delen hebben ook ieder de status van Gouden Boek.

Platina Boek voor De Magische Halsband

De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco – De Magische Halsband doet er nog een schepje bovenop. Inmiddels zijn er van dit deel al meer dan 150.000 exemplaren van verkocht, voldoende voor een Platina Boek status. Het is het tweede kinderboek dat deze status behaald heeft. Eerder ontving Alfabet van Charlotte Dematons de Platina Boek status.

In De Magische Halsband krijgen Rutger, Thomas en Paco de hond een pakket opgestuurd met cadeautjes voor Paco. Maar vanaf dat moment gebeuren er hele vreemde dingen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? En waarom gedraagt Paco zich zo raar? Als Paco dan ook nog verdwijnt, komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen en natuurlijk hun hond te redden. Met heel veel tekeningen en strippagina’s.

Wij hebben het boek ook gelezen, en persoonlijk was ik iets minder enthousiast dan het grote publiek. De Magische Halsband kreeg van ons namelijk maar drie sterren. Waarom? Dat lees je in het blog De Magische Halsband, recensie. Eerlijk is eerlijk, De Tijdmachine vonden we al veel beter. Dit boek kreeg vier sterren van ons.

Rutger Vink en Thomas van Grinsven

“We zijn ongelooflijk trots dat De Magische Halsband bekroond is met een Platina Boek. In een tijd waarin schermen vaak (mede door ons) de aandacht opeisen, bewijst deze erkenning dat we erin slagen kinderen weer met plezier te laten lezen. Dit succes inspireert ons om verder te gaan op deze wonderlijke reis van het creëren van onvergetelijke avonturen voor onze lezers.”, Aldus Rutger Vink en Thomas van Grinsven.

Rutger Vink, Thomas van Grinsven en hond Paco vormen met z’n drieën een liefdevol gezin. Op hun sociale mediakanalen delen ze al jarenlang familievriendelijke content met leuke en originele challenges. Hun eerste boek, De Magische Halsband, is meer dan 150.000 keer over de toonbank gegaan én is bekroond met de Kinderjury 2022 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Het tweede deel, De Tijdmachine (Gouden boek in 2023), was in 2022 het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige boek en het hoogst genoteerde kinderboek in de CPNB Top 100. Het nieuwste deel, Het Pretpark (Gouden boek in 2024), verscheen in 2023.

Specificaties:

Auteur: Rutger Vink & Thomas van Grinsven | Illustraties: Sabine van der Stadt | Uitgeverij: Kosmos Uitgevers | 9789043922692 | 176 blz. | September 2021

De avonturen van Rutger, Thomas & Paco 1 – De Magische Halsband is verkrijgbaar bij:

Platina Boek

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.