Tim de kleine boswachter, recensie

Tim de kleine boswachter, recensie; Kinderboek geschreven door Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch

Het kinderboek Tim de kleine boswachter werd geschreven door Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch, beter bekend als ‘boswachter Tim’.

Tim de kleine boswachter

Tim de kleine boswachter, recensie; Kinderboek geschreven door Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch, ook wel bekend als 'boswachter Tim'. Uitgeverij: Volt.

Tims vader is boswachter. Hij heeft Tim van alles geleerd over het bos en de dieren die er wonen. Wanneer Tim voor zijn verjaardag een echt boswachtersuniform én een ‘Turbotrapper’ cadeau krijgt, is hij net als zijn vader een echte boswachter. En in het bos is altijd genoeg te doen! Zo kun je hutten bouwen en in plassen stampen. Maar lukt het Tim ook om een gewonde kauw er weer bovenop te helpen? Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriendinnetje Tippi die misschien óók wel boswachter wil worden.

Jan Paul Schutten ging met ‘de echte’ boswachter Tim op pad. Tijdens urenlange wandelingen door het bos en over de hei vertelde Tim over zijn belevenissen in zijn huidige beroep als boswachter. Maar ook over hoe hij vroeger al van het stampen in de plassen kon genieten, over zijn kinderwens om later boswachter te worden én over zijn kauw Hansje die hij tam maakte. Jan Paul liet zich door deze verhalen inspireren voor de avonturen van Tim de kleine boswachter.

Conclusie

Onze kinderen kijken altijd graag naar de avonturen van boswachter Tim, ik was dan ook blij verrast dat er een kinderboek was! Het boek Tim de kleine boswachter is erg leuk om voor te lezen. Zo is er een moment dat Tim in de plassen springt en helemaal nat is. Maar dan komt papa eraan… en die laat wel even zien hoe het hoort! We hebben onder andere om dit stuk heel hard moeten lachen.

Naast de grappige stukken zijn er ook een paar spannende stukken, zoals wanneer het in het bos stormt of er mensen zijn die allemaal rommel in het bos achterlaten. Ook is er ruimte voor een aantal leerzame aspecten.

Mijn beoordeling Tim de kleine boswachter:

Specificaties:

Auteur: Jan Paul Schutten & Tim Hogenbosch | Uitgeverij: Volt | 9789021420752 | 128 blz. | September 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.