Tim de kleine boswachter – De baas van het bos, recensie

Tim de kleine boswachter – De baas van het bos, recensie

Tim de kleine boswachter – De baas van het bos, recensie. Dit boek is een feest van herkenning voor kinderen die gek zijn op boswachter Tim, buiten zijn en regen! Geschreven door Jan Paul Schutten, aan de hand van de verhalen van Tim Hogenbosch, geïllustreerd door Emanuel Wiemans.

Tim de kleine boswachter

Jan Paul Schutten besloot de verhalen van Tim Hogenbosch, die bij velen misschien wel bekender is onder de naam boswachter Tim, op te schrijven. Inmiddels zijn er al meerdere boeken! Ben je benieuwd welke? Bekijk dan even het blog Tim de kleine boswachter serie.

Tim de kleine boswachter – De baas van het bos

Tim de kleine boswachter - De baas van het bos, recensie; Geschreven door Jan Paul Schutten, illustraties door Emanuel Wiemans

Tim de kleine boswachter – De baas van het bos is dus het tweede deel. En net als in het eerste deel gebeurt er weer van alles in het bos van de kleine boswachter Tim. Zo viert hij een modderfeestje en beleeft hij samen met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje de gekste en leukste avonturen.

In wat voor situatie ze ook belanden, ze komen altijd met een bijzondere oplossing. Of het nu gaat om vandalen in het bos, een gemene stroper of lawaaiige motorcrossers: de kleine boswachters zijn iedereen te slim af.

Natuurlijk gebeurt er ook genoeg vrolijks. Want als je weet wat je er allemaal kunt doen, dan zijn de bossen minstens zo spannend en meeslepend als een groot pretpark. En als je alle verhalen van Tim hebt gelezen, dan wil je nog maar één ding: zelf ook avonturen beleven in de bossen!

Conclusie

Ben je op zoek naar een leuk kinderboek om voor te lezen? Of voor een beginnende lezer die fan is van boswachter Tim? Of een kind die gek is op de bossen en buitenspelen? Dan is dit echt wel een heel leuk boek om samen te lezen.

Tim heeft het hart op de juiste plaats: hij beschermt het bos en de dieren die er wonen met veel liefde, windt zich op over onrecht en beleeft samen met zijn vriendinnetje Tippie veel spannende avonturen in en rond het bos. Ook heeft hij vaak slimme oplossingen wanneer iedereen begint te denken dat die er niet meer zijn.

Mijn beoordeling Tim de kleine boswachter – De baas van het bos:

Specificaties:

Auteur: Jan Paul Schutten | Illustraties: Emanuel Wiemans | Uitgeverij: Volt | 9789021426983 | 128 blz. | Augustus 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.