Boer Boris en de eieren, recensie

Boer Boris en de eieren, recensie; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris en de eieren is het zevende prentenboek uit de serie prentenboeken over de populaire Boer Boris. Het werd geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman en is perfect om samen te lezen als thema lente of Pasen.

Boer Boris en de eieren

In Boer Boris en de eieren hebben de kippen extra hun best gedaan en wel héél vrolijke en kleurrijke eieren gelegd. Nee, de kippen zijn niet ziek, het is Pasen! Boer Boris laadt ze op de trekker om ze te verstoppen door het héle land en de kippen gaan gezellig mee. Maar na een bijna-botsing met de paashaas zijn alle eitjes stuk. Van schrik leggen de kippen opnieuw een ei, maar niet zo mooi gekleurd helaas. Er moet gauw iets gebeuren, maar hoe komen ze aan kleuren? Verkrijgbaar als prentenboek en als vertelplaten. 

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, ben je op zoek naar een kinderboeken thema lente of Pasen? Dan is Boer Boris en de eieren natuurlijk het perfecte prentenboek om samen te lezen. Want kippen die spontaan gekleurde eieren leggen zijn toch fantastisch? En ja, als dan alle eitjes kapot zijn, dan schiet iedereen te hulp om de eieren te schilderen en zo Pasen te redden. Vele handen maken licht werk en anderen helpen zijn mooie lessen die kinderen uit dit prentenboek kunnen halen. Het biedt ook gelijk een goed moment om samen, op kinderniveau, over te praten. Bekijk voor meer leuke boekjes om voor te lezen ook eens de andere Boer Boris prentenboeken uit de serie. En heb je een feestje te vieren? Bekijk dan ook eens de uitdeelboekjes!

Mijn beoordeling Boer Boris en de eieren:

Specificaties:

Auteur: Ted van Lieshout | Illustrator: Philip Hopman | Uitgeverij: Gottmer | 9789025762520 | 32 blz. | Maart 2016

Boer Boris en de eieren is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.