Zwijsen Leesserie Estafette groep 4 – AVI M4 & AVI E4

Zwijsen Leesserie Estafette groep 4 - AVI M4 & AVI E4

De Zwijsen Leesserie Estafette van uitgeverij Zwijsen is een leesmethode die gebruikt kan worden voor kinderen in groep 4 tot en met groep 8. Gaandeweg wordt de (technische) leesvaardigheid uitgedaagd en de woordenschat vergroot. In dit blog staan de boeken uit de Zwijsen Leesserie Estafette groep 4 centraal, met boeken met leesniveau AVI M4 en AVI E4.

Zwijsen Leesserie Estafette AVI M4

Leesserie Estafette – Kom maar op met die mop! – Elle van Lieshout & Erik van Os

Kom maar op met die mop (half M4-half E4) is speciaal geschreven voor kinderen van 7-9 jaar en staat boordevol grapjes, korte verhaaltjes en raadsels. Het leven is leuker als er wat te lachen valt. Daarom een boek vol moppen. Over vakantie deze keer. Veel plezier!

Leesserie Estafette – Bange Bol en dappere Hop – Aag Vernelen

Dit toneelleesboek gaat over Bange Bol en zijn dappere vriend Hop, en is om samen te lezen. Kies de rol die bij je past en doe maar gek! Toneellezen bevordert het leesplezier en het lezen met intonatie. Bange Bol krijgt elke dag bezoek van zijn dappere vriend Hop. Maar op een dag komt Hop niet. Bol wil op zoek gaan naar Hop, maar hij durft niet. En dan komt die enge Vos bij hem langs.

Leesserie Estafette – Vlieg op, Piet Parkiet! – Berdie Bartels

Piet Parkiet vindt het saaier dan saai in zijn kooi. Hij wil vandaag eens lekker buiten spelen. Dus Piet Parkiet ontsnapt. Maar ís er buiten wel iemand om mee te spelen? Of om grappen mee uit te halen? Of is het buiten juist nog saaier dan binnen?

Leesserie Estafette – Beestenboel bij de boer – Monique van der Zanden

Een vrolijk en informatief boekje (AVI M4) over het leven op en rond de boerderij. Al lezend en bladerend ontdekken kinderen waar voedsel vandaan komt en wat de natuur allemaal te bieden heeft. Waarom dansen de koeien? Zonder bijen blijft je bord leeg. Een schaap poept dropjes. Hoe maak je verf van een ei? En hoe maak je rode boter? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over het buitenleven lees je in dit boek.

Leesserie Estafette – Wie is er bang voor een draak? – Bies van Ede

Dit boek gaat over Joor. Hij is het hulpje van ridder Floor. Er zit ook een jonkvrouw in dit boek. Ze is móói! En er zit een draak in dit boek. Of is het er meer dan één?

Leesserie Estafette – Op en top een topkok! – Tamara Bos

De opa van Bien en Wout wordt zeventig. Hij krijgt een lot en wint dan veel geld. Maar hij is er niet blij mee. Sinds opa niet meer als kok mag werken, wordt hij nergens meer blij van. De moeder van Bien en Wout mag het geld hebben. Zij wil heel graag op reis naar een warm land. Bien en Wout gaan natuurlijk mee. En opa?

Leesserie Estafette – Vier je feestje! – Elisa van Sponsen

Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat ben jij! In dit boek lees je alles over de leukste dag van het jaar! Dus heb je zin in een feestje? Begin dan maar gauw!

Leesserie Estafette – Ome Jaap heeft zeven zussen – Bette Westera

Dit is een boek vol ooms en tantes, broers en zussen, neven en nichten. Ome Jaap heeft zeven zussen, die allemaal Zus heten. Tante Antje neemt de krant mee in bad. Misschien kom jij er ook in voor. Jij zou die jongen kunnen zijn die nooit iets mag. Of dat meisje dat haar broertje probeert te ruilen.

Zwijsen Leesserie Estafette AVI E4

Leesserie Estafette – Wat doet een ridder eigenlijk? – Isabel Versteeg

Vind jij ridders ook zo leuk? En zo stóer bovendien? In dit informatieve boek (AVI E4) lees je alles over ridders. Over hun kastelen en zwaarden, bijvoorbeeld. En over of meisjes eigenlijk ook ridder kunnen worden. Wat doet een ridder de hele dag? Hoe zit zijn harnas in elkaar? Waar woont hij? Hoe word je een ridder? En mogen meisjes ook ridder worden? Je leest het in dit boek.

Leesserie Estafette – Het ijs op! – Arend van Dam

Een sportief informatief boek voor kinderen van 7-9 jaar (AVI E4) over een oer-Hollandse sport: schaatsen. Hoe moet het en waar kan het? Hoe komt het dat wij Nederlanders er zo goed in zijn? Je leest het in dit boek!

Leesserie Estafette – Schat in zicht! – Eus Roovers

Pam en Teun zijn pas verhuisd. In hun nieuwe buurt kunnen ze heerlijk buitenspelen. Dat doen ze dan ook iedere dag. Zo maak je nog eens iets mee. En dan zie je ook nog eens wat. Misschien zelfs wel een schat.

Leesserie Estafette – Kit en Kaat bakken pannenkoeken – Jolanda Horsten

Kit en Kaat passen op het huis van de juf. Ze hebben een wild plan. Ze beginnen er een pannenkoekenhuis. Op de kaart staat een echte Kit en Kaat pannenkoek. Nu nog gasten. Zouden die wel komen?

Leesserie Estafette – De ballon van Sam – Joke Reijnders

Het is feest! Vandaag is Sam jarig. Samen met papa gaat hij naar het circus. Daar krijgt Sam een ballon. Dat is het begin van een spannend avontuur.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com