Zwijsen Leesserie Estafette groep 8

Zwijsen Leesserie Estafette groep 8

De Zwijsen Leesserie Estafette is een leesmethode van uitgeverij Zwijsen die gebruikt kan worden voor kinderen in groep 4 tot en met groep 8. Gaandeweg wordt de (technische) leesvaardigheid uitgedaagd en de woordenschat vergroot. In dit blog staan de boeken uit de Zwijsen Leesserie Estafette groep 8 centraal.

Leesmethode

Een leesmethode zoals de Leesserie Estafette van Zwijsen is een gestructureerde aanpak die wordt gebruikt om het leesonderwijs te organiseren en te faciliteren. Het omvat verschillende strategieën, technieken en materialen die worden ingezet om kinderen of volwassenen te helpen bij het leren lezen. In dit blog staan de boeken uit de Zwijsen Leesserie Estafette voor groep 8 centraal.

Leesserie Estafette – Welkom, nieuwe brugklassers! – Selma Noort

Loe en Jim gaan na de zomervakantie naar de brugklas. Nu mogen ze hun nieuwe school alvast een dag verkennen. Ze krijgen een speurtocht met best wel rare opdrachten mee. Samen lukt het ze om die allemaal uit te voeren… nou ja, bijna allemaal.

Leesserie Estafette – Wie wil er nou géén violist worden? – Erna Sassen

Wie wil er nou géén violist worden van Erna Sassen was één van de 8 makkelijk te lezen thematitels Kinderboekenweek 2021 met het thema Worden wat je wil.

Suzy en Indra staan voor een belangrijke beslissing: naar welke middelbare school gaan ze straks? Hun ouders willen dat ze zo veel mogelijk open dagen bezoeken, maar de meiden hebben hun keuze allang gemaakt. Het wordt het Stedelijk. Daar werkt namelijk een toffe muziekdocent. Er is alleen één probleem: het Stedelijk is een gymnasium. En daar kom je niet op met een vmbo-t-advies…

Leesserie Estafette – Hoe Madelief de musical redde – Elisa van Spronsen

Madelief en Gwen zijn al acht jaar beste vriendinnen. Madelief is een beetje verlegen, maar samen met Gwen durft ze alles. Ze houden allebei van zingen, dansen en acteren én hebben ontzettend veel zin in de eindmusical. Maar dan gaat Gwen verhuizen… en verzint meester Sebastiaan ook nog eens een supersuffe voorstelling. Nu is de ramp pas echt compleet! Madelief MOET de musical redden. Maar hoe?

Leesserie Estafette – Siddernacht – Cis Meijer

Fien, Charlotte en Bruno gaan op schoolkamp. Bij het vuur vertelt meester Huub een eng verhaal. Later die avond zien de vrienden een vreemd lichtje flakkeren in het bos. Perfect voor hun griezelvlog, dus gaan ze erachteraan! Zonder het te weten komen ze daarmee in groot gevaar…

Leesserie Estafette – Ik ben Katman – Marcel van Driel

Marijn wordt gepest, omdat hij liever strips tekent dan met andere kinderen speelt. Om te overleven verzint hij dat hij Katman is, een superheld die pesters aanpakt. Zijn online comic over Katman is zo populair, dat zelfs een bekende YouTuber erover begint te vloggen. Marijn gaat echter zo op in zijn tekeningen, dat hij de werkelijkheid uit het oog verliest en zelf gewelddadig wordt. Hij moet kiezen: is hij de held of de slechterik?

Leesserie Estafette – Het geroofde schilderij – Bies van Ede

Er is een museum in de stad waar bijna nooit iemand komt. De wethouder wil het sluiten, omdat hij het geld aan sport wil besteden. Maar Jonathan, Julian en Yetta zijn heel nieuwsgierig wat er in dat museum te vinden is. Als blijkt dat er een onbetaalbaar schilderij van een beroemde schilder in het museum hangt, hebben allerlei mensen opeens wél interesse in kunst. Weten de kinderen een brutale kunstroof te voorkomen en het museum te redden?

Leesserie Estafette – En dan sta jij op de rode loper – Sanne de Bakker

Droom je ervan om later acteur, musicalster, danser of zanger te worden? Zie je jezelf schitteren op het toneel of op het witte doek? Dan is dit boek iets voor jou! Je krijgt tips en je leest over bekend zijn en je neemt een kijkje achter de schermen. Misschien sta je binnenkort zelf wel op de rode loper. Met leuke tips van échte sterren! 

Leesserie Estafette – Hoe bedenk je het! – Bas Rompa

Heb jij er weleens van gedroomd dat je een geweldige uitvinding had gedaan? Waarmee je de wereld bijvoorbeeld echt veiliger maakte? Vaak begint een uitvinding met een droom, een wens of een idee – om iets beter of makkelijker te maken. In dit boek ontdek je hoe allerlei dingen zijn bedacht en ontwikkeld. Je zult ervan staan te kijken! En wie weet ontdek je de uitvinder in jezelf en roep je op een dag uit: ‘Hoe bedenk ik het!’

Leesserie Estafette – Mijn oma was een hippie – Martine Letterie

Branko vindt de trouwfoto van zijn opa en oma. Die ziet er raar uit! Waarom was dat? Oma vertelt hem hoe het vroeger bij haar thuis was. Dat is niet meer te vergelijken met nu. Een moeder die niet werkte, geen computer, eens in de week in bad … Maar op haar vijftiende werd alles anders! Een kijkje in het leven van de jaren ‘50 en ‘60.

Leesserie Estafette – Kattenboek – Lizzy van Pelt

Katten heb je in allerlei soorten en maten. Elke kat heeft zijn eigenaardigheden. Je hebt poeslieve katers en kattige poezen. Er is een favo-kat, een astro-kat en een grumpy cat. Er bestaat zelfs een eigen tv-kanaal voor katten! Kijk dus niet langer de kat uit de boom… maar plof met dit boek op de bank en verken de wondere wereld van deze zachte viervoeters.

Leesserie Estafette – Doe mij nog maar een mop! – Frank van Pamelen

Is geschiedenis om te lachen? Zit er humor in de historie? Jazeker! In dit boek kun je grinniken om grappen over Napoleon, schateren om een schoolklas in de oertijd, lachen om ludieke Grieken en rare Romeinen, uitvinders, wereldleiders en nog veel meer.

Leesserie Estafette – Duizend levens – Rian Visser

Soms ben ik een superheld die een geheime code kraakt. Of een snelle ninja die een samoerai verslaat. Duizend levens leef ik, goed of slecht, en daarnaast één leven in het echt. Een mooi en kleurrijk versjesboek bij het thema ‘Leven’.

Leesserie Estafette – Brugkidz – Caja Cazemier

Ron gaat naar de brugklas. Iedereen geeft hem tips en goede raad, maar daar wordt hij juist zenuwachtig van. Stel dat hij het niet goed doet? Is zijn leven dan mislukt, zoals zijn moeder denkt? Eenmaal op de middelbare school went alles snel. Er zijn oude én nieuwe vrienden met wie hij het brugklasleven ontdekt. Maar Elif is er ook nog. En zijn moeder, tja, zijn moeder…

Leesserie Estafette – Valentijn in de modder – Aag Vernelen

Het is 14 februari, Valentijnsdag. Han wil zijn vriendinnetje Emma verrassen met een heel bijzondere gebeurtenis. Hij laat in haar klas een briefje voor haar achter met een romantische uitnodiging. Maar het briefje komt bij Emma’s beste vriendin terecht. Met hilarische misverstanden en spannende wraakacties tot gevolg!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com