Boer Boris en de maaier, recensie

Boer Boris en de maaier is het zesde deel uit de populaire prentenboekenserie. De prentenboeken werden geschreven door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Welk avontuur zal Boer Boris dit keer beleven? 

Boer Boris en de maaier

Boer Boris en de maaier, recensie; Ted van Lieshout en Philip Hopman

In het zesde deel over Boer Boris zien we dat de maaier kapot gaat. Hoe kan dat nou, ik heb niks fout gedaan? Boer Boris weet de maaier gelukkig weer te repareren, hij wordt zelfs nog mooier dan hij al was. Vervolgens leent de buurman hem, maar dan gaat de maaier weer kapot. Hoe kan dat nou? Ook de buurman deed niks verkeerd… Wederom weet boer Boris hem weer te maken en weer weet boer Boris de maaier nog mooier te maken dan hij al was.

Zo gaat het een tijdje verder tot er een heuse multimegamaaimachine staat. En dan is de maaier zo fantastisch mooi dat de baas van de fabriek er ook graag eentje wil hebben!  

Conclusie

Inmiddels hebben we al een aantal prentenboeken uit de Boer Boris-serie gelezen. Ook dit boek is weer hartstikke leuk om samen met je kind te lezen, zeker als deze ook nog eens gek is op auto’s en/of sleutelen. Want die slimme boer Boris weet iedere keer de maaier weer te maken, dat is toch hartstikke knap?!

Ook de prenten van Philip Hopman zijn weer een feestje om naar te kijken: de ongelukken zijn mooi weergegeven en daarna zie je de maaier iedere keer mooier worden. Kortom, ze doen waar prenten voor bedoeld zijn, ze zijn een fijne toevoeging aan het verhaal.

Toch zit er mijn inziens ook een wijze les in dit prentenboek verwerkt waar kinderen wat aan kunnen hebben: denk goed na aan wie je je spullen uitleent, want door je spullen uit te lenen kunnen ze kapot gaan. En we zijn per slot van rekening niet allemaal boer Boris die alles wel weet te maken…

Mijn beoordeling Boer Boris en de maaier:

Specificaties:

Auteur: Ted van Lieshout | Illustraties: Philip Hopman | Uitgeverij: Gottmer | 9789025760861 | 32 blz. | Augustus 2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.