De Winkeltjes – Het Feestwinkeltje, recensie

Het Feestwinkeltje, recensie; Dit prentenboek is deel van de kinderboekenserie De winkeltjes, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

De Winkeltjes – Het Feestwinkeltje maakt deel uit van de kinderboekenserie De Winkeltjes. De prentenboeken werden geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder.

De Winkeltjes – Het Feestwinkeltje

Het Feestwinkeltje is een prentenboek dat deel is van de kinderboekenserie De Winkeltjes. De serie werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder, de illustraties werden gemaakt door Ingrid ter Koele. Wat Het Feestwinkeltje extra leuk om te lezen maakt is het feit dat Ingrid ter Koele dingen in de tekening heeft verstopt. Zo heb je dus een voorleesboek en een kijk- en zoekboek ineen!

Jolijn wilde graag een eigen winkel en daarom is ze Het Feestwinkeltje begonnen. Heb je iets te vieren, moet je iets versieren of ben je zomaar op zoek naar iets geks, dan moet je hier zeker zijn. En weet je wat Jolijn het allerleukste vindt? Het leren van goocheltrucjes. Dus af en toe komt er op woensdagmiddag een goochelaar een echte toverles geven! En op een dag stelt die knappe goochelaar wel een hele magische vraag…

Conclusie

De prentenboeken uit De winkeltjes-serie zijn op rijm, wat het -in ieder geval voor mij- heel leuk maakt om ze voor te lezen. Ook zijn het gewoon leuke verhaaltjes die jonge kinderen erg aanspreken. En ook al staat er één winkeltje centraal, in dit geval Het Feestwinkeltje, er gebeuren veel verschillende dingen waardoor het niet snel saai wordt! Want verkleden, iemand foppen met poep, spinnen of een muis en (leren) goochelen zijn zeker onderwerpen die kinderen vaak erg leuk vinden.

Mijn beoordeling De Winkeltjes – Het Feestwinkeltje:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustrator: Ingrid ter Koele | Uitgeverij: Moon | 9789048843480 | 28 blz. | Oktober 2018

De Winkeltjes – Het Feestwinkeltje is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Bekijk voor meer inspiratie ook eens de blogcategorie Boekenseries of lees eens één van onderstaande blogs:

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.