Coco kan het!, recensie; Prentenboek van het jaar 2021

Recensie prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het! geschreven door Loes Riphagen

Coco kan het!, recensie. Dit is het Prentenboek van het jaar 2021 en werd geschreven door Loes Riphagen. Naast Coco kan het! zijn er nog negen prentenboeken die samen de Prentenboeken top 10 2021 vormen.

Coco kan het!

Coco kan het prentenboek

Coco kan het! is een prachtig prentenboek van Loes Riphagen over het babyvogeltje Coco. De kleine Coco kan nog niet vliegen, maar alle andere vogels in het bos vliegen vandaag uit. Zou Coco ook de sprong durven wagen? Of heeft ze even een duwtje nodig?

Conclusie

Met een dreumes van nog geen twee jaar gaat het uiteindelijk natuurlijk toch nog vooral om de prenten. Of in elk geval, een boekje met weinig of geen afbeeldingen wordt hier direct weer aan de kant gegooid. Het begint al goed met een kaft die er duidelijk uit springt in het boekenrek, ook door het fijne grote formaat.

Een grote afbeelding van Coco tegen een mooie groene achtergrond maakt meteen nieuwsgierig. De prenten van Loes Riphagen zijn eenvoudig en helder en spreken enorm aan. De afbeeldingen zijn makkelijk herkenbaar en geven aanleiding voor het leren van nieuwe woorden. Ook de uitdrukkingen op het gezicht van Coco spreken letterlijk boekdelen. En wat wij misschien nog wel het allerleukst vinden is dat de prenten vol zitten met kleine diertjes en grapjes die soms pas na een paar keer kijken opvallen. We gaan ze niet allemaal verklappen, want het is veel te leuk om ze zelf te ontdekken!  

Nog een pluspuntje voor de naam van Coco, die lekker makkelijk uitgesproken kan worden door een dreumes die nog leert praten. Dat draagt zeker bij aan het enthousiasme.

Het verhaal is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar, maar mijn dochter leeft al volop mee met Coco op de momenten dat het even spannend wordt. ‘Ooooooooh Coco!’ is hier een veel gehoorde uitspraak tijdens het voorlezen. Ook heeft ze al veel nieuwe woorden geoefend tijdens het lezen van het boek. Ik vind het heel leuk om te zien dat dit ook sneller gaat bij een verhaal waar zij dan zo enthousiast van wordt.

Als Coco het allemaal een beetje spannend vindt, houdt de moeder van Coco er uiteindelijk nogal een bijzondere techniek op na om Coco op weg te helpen. Maar daardoor wordt het boekje juist heel grappig en is de verbazing bij het kleine publiek des te groter als Coco uiteindelijk wegvliegt.

Een mooi verhaal dus over bang zijn, beren op de weg zien, zelfstandig worden en uiteindelijk de sprong durven wagen. De afwegingen die daarbij komen kijken worden in het verhaal mooi uitgesproken, net als de overwinning die uiteindelijk volgt. En voor de dreumes is het in eerste plaats gewoon een spannend verhaal over een leuk vogeltje dat gaat vliegen.  

Mijn beoordeling Coco kan het!:

Specificaties:

Auteur: Loes Riphagen | Uitgeverij: Gottmer | 9789025771928 | 48 blz. | Oktober 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

2 reacties op “Coco kan het!, recensie; Prentenboek van het jaar 2021

  1. Pingback: Prentenboek Top 10 2022 - Leesboekenenmeer

  2. Pingback: Kinderboeken die kunnen helpen bij dagelijkse obstakels

Reacties zijn gesloten.