Froekje & Mies – Ontvoerd, recensie

Froekje & Mies 5 - Ontvoerd, recensie; Kinderboek geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Geïllustreerd door Géwout Esselink.

Van Sandra Kuipers en Mireille Hovius ontving ik een recensie-exemplaar van het vijfde deel van de Froekje & Mies serie: Ontvoerd. Het kinderboek werd geïllustreerd door Géwout Esselink.

Froekje & Mies serie

De boekenserie over Froekje & Mies werd geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Sandra was leerkracht op een basisschool, waar ze les gaf aan één van de kinderen van Mireille. Ze raakten bevriend met elkaar en ontdekten dat ze allebei heel graag iets wilden doen: een kinderboek schrijven. Zo gezegd, zo gedaan. Op dit moment bestaat de serie dus uit vijf delen, waarvan Froekje & Mies – Ontvoerd het nieuwste deel is.

Froekje & Mies 5 – Ontvoerd

Froekje & Mies 5 - Ontvoerd, recensie; Kinderboek geschreven door Sandra Kuipers en Mireille Hovius. Geïllustreerd door Géwout Esselink.

Froekje woont samen met haar moeder. Maar er is iets bijzonders gebeurd… ze heeft een zusje gekregen! Maar sinds haar zusje Yfke er is, heeft Froekje helemaal geen tijd meer voor haar vriendin Mies. Mies wordt er verdrietig van en bedenkt hele leuke dingen om samen te gaan doen. Maar wat Mies ook verzint, Froekje houdt steeds maar de boot af.

Mies voelt zich zo aan de kant gezet, dat haar plannen om Froekje terug te winnen steeds wredere vormen aannemen en ze iets gaat doen, wat te erg is om alleen al te bedenken. Met baby Yfke dicht tegen zich aangedrukt verlaat Mies de kamer. Ze loopt dezelfde weg terug, zo dicht mogelijk langs de deuren. Ze moet opschieten. En dan staat haar hart stil…

Conclusie

Froekje & Mies – Ontvoerd leest lekker weg. Het is op heel veel fronten best wel een bijzonder verhaal. Om te beginnen woont Froekje samen met haar moeder. Haar ‘vader’ blijkt een donor te zijn, die ook de ‘vader’ van Yfke is. Voor haar heel normaal en ze vertelt er graag over, maar voor anderen is deze bijzondere samenstelling toch even wennen. Mooi om te zien hoe hier aandacht aan wordt besteed!

Tijdens de zwangerschap hebben Froekje en Mies, die al jaren beste vriendinnen zijn, heel veel plannen gemaakt. Ze hebben een hele goede en hechte band en zouden als de baby er eenmaal was van alles samen doen. Maar toen Yfke eenmaal geboren was, werd alles toch anders dan ze zich van tevoren hadden voorgesteld. Froekje werd een echte grote, beschermende zus, die alleen nog maar oog had voor haar baby-zusje. Wat natuurlijk ook wel te begrijpen is, maar voor Mies voelde dat toch heel anders. Uiteindelijk wordt Mies zelfs heel erg jaloers, wat vanuit haar ook goed te begrijpen is.

Stiekem ben ik ook wel een beetje nieuwsgierig in hoeverre de avonturen van Froekje & Mies – Ontvoerd gebaseerd zijn op een waargebeurde situatie? Want dat lijkt me voor alle betrokken partijen behoorlijk heftig om mee te maken!

Mijn beoordeling Froekje & Mies – Ontvoerd:

Specificaties:

Auteur: Sandra Kuipers & Mireille Hovius | Illustraties: Géwout Esselink | Uitgeverij: Uitgeverij Noordzee | 9789464494976 | 90 blz. | Oktober 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bookspot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.