Kinderboekenweek 2023: 8 makkelijk te lezen thematitels

Kinderboekenweek 2023 makkelijk te lezen thematitels; Makkelijk Lezen-lijst

Kinderboekenweek 2023: 8 makkelijk te lezen thematitels, ter aanvulling voor kinderen in groep 5 t/m groep 8. Deze boeken zijn volgens het CPNB ideaal voor kinderen die lezen om wat voor reden dan ook niet leuk vinden. 

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis

Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. De Kinderboekenweek 2023 vindt plaats van 4 t/m 15 oktober.

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Benieuwd naar de thematitels van dit jaar? Lees dan ook eens het blog Thematitels Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis.

Makkelijk te lezen thematitels 2023

Het kan natuurlijk zo zijn, om wat voor reden dan ook, dat jouw kind lezen moeilijk vindt, of gewoon niet zo leuk. Daarom heeft Stichting CPNB weer een Makkelijk Lezen-lijst samengesteld voor de Kinderboekenweek. Op de lijst staan acht boeken voor de groepen 5-8. Deze boeken zijn een aanvulling op de bestaande thematitels van de Kinderboekenweek.

Makkelijk Lezen-lijst groep 5 & 6

Mama is minister-president – Ody Neisingh

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 5 & 6: Mama is minister-president - Ody Neisingh

Wanneer de moeder van Adam minister-president wordt, mag hij met de hele klas op bezoek in het Torentje. Maar dan komt minister Flappermuis binnenvallen met een noodgeval. Er is een hacker gesignaleerd en al snel ligt het hele land plat: zonder internet loopt alles in de soep! Door alle ophef raken Adam en zijn beste vriendin Kaat per ongeluk de groep kwijt. Ze verdwalen in de gangen van het Binnenhof en worden onverwacht onderdeel van een spannende ontknoping. Lukt het ze om op tijd het land te redden? Uitgeverij: Rose Stories.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Betrapt – Caja Cazemier

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 5 & 6: Betrapt - Caja Cazemier

Betrapt (AVI M5) gaat over het hebben van foute vrienden en wat er dan allemaal mis kan gaan. De moeder van Mees is vaak ziek, waardoor ze weinig geld hebben. Op straat raakt hij bevriend met een paar oudere jongens die spannende dingen doen zoals spullen jatten en vuurtje stoken. Maar dan worden ze betrapt… Uitgeverij: Zwijsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De regels van Floor – Geloof nooit je broer – Marjon Hoffman

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 5 & 6: De regels van Floor - Geloof nooit je broer - Marjon Hoffman

Floors broer Kees is helemaal in de ban van een stoere survival-man op tv. Dat wil hij ook! Hij overtuigt Floor ervan dat hij álles weet van overleven in de wildernis, en samen gaan ze eropuit. Maar inderdaad: geloof nooit je broer… Uitgeverij: Ploegsma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Allemaal gezinnen – Felicity Brooks

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 5 & 6: Allemaal gezinnen - Felicity Brooks

Ben je op zoek naar Boekentips voor het bespreken van diversiteit en inclusie? Allemaal gezinnen laat zien hoe verschillende gezinnen eruit zien. Hoe ziet jouw gezin eruit? En hoe veranderen gezinnen? In dit mooi geïllustreerde boek leren kleine kinderen over familiediversiteit: eenoudergezinnen, adoptie, pleeggezinnen, scheiden, hertrouwen, gemengde huwelijken en nog veel, veel meer. Uitgeverij: Usborne Publishers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Makkelijk Lezen-lijst groep 7 & 8

Krypto – De duistere diepte – Hans Jørgen Sandnes

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 7 & 8: Krypto - De duistere diepte - Hans Jorgen Sandnes

Orelia verhuist naar het kustdorpje Saltvik. Hier leert ze visser Bern kennen, die net als zij onderwaterwezens waanzinnig boeiend vindt! Op een avond ziet ze iets geheimzinnigs buiten. Wat houdt zich verscholen onder het wateroppervlak? En heeft het iets te maken met de jongen die in zee dook en verdween? Uitgeverij: De Vier Windstreken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Planeet Omar – Problemenmagneet – Zanib Mian

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 7 & 8: Planeet Omar - Problemenmagneet - Zanib Mian

Omar is net verhuisd én moet naar een nieuwe school. Alsof het nog niet lastig genoeg is om thuis alle hindernissen te ontwijken, moet hij ook nog nieuwe vrienden maken! En dan heeft de bullebak van de klas het ook nog op hem voorzien. Gelukkig is het bijna Suikerfeest. Sowieso een feest (HOERA!), maar ook cadeautjes (DUBBELHOERA!). Nou ja, zolang Omar zich goed weet te gedragen natuurlijk… Uitgeverij: Volt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Timo en de oppasninja – Lisa Boersen

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 7 & 8: Timo en de oppasninja - Lisa Boersen

Timo’s moeder is stewardess en veel van huis. Normaal gesproken komt oma oppassen, maar die ligt met een gebroken heup in het ziekenhuis. Even lijkt het erop dat Timo een week lang met de strenge buurvrouw zit opgescheept, maar gelukkig weet oma een betere oplossing: een au pair. En toevallig is er op korte termijn eentje beschikbaar: een Japanse jongen, en hij spreekt nog Nederlands ook! Al wordt het algauw duidelijk dat Yushi geen gewone oppas is… Hiiiii-ya! Uitgeverij: Gottmer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Dit is onze wereld – Tracey Turner

Kinderboekenweek 2023 Bij Mij Thuis Makkelijk Lezen lijst groep 7 & 8: Dit is onze wereld - Tracey Turner

Maak een onvergetelijke reis rond onze wereld en bezoek twintig kinderen die allemaal op een heel andere manier leven. Zwem met schildpadden langs een koraalrif in de Stille Oceaan, hoed rendieren in het besneeuwde Siberië en zoef naar school met een kabelbaan door de bergen van de Andes. Van Amerikaanse stad New York tot de Afrikaanse savanne, wij mensen leven op allerlei plekken en op allerlei manieren. Dit boek laat je zien hoe verschillend we allemaal zijn – én hoeveel we gemeen hebben met elkaar. Uitgeverij: Flamingo.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com