Het kleine draakje, recensie (AVI E3)

Het kleine draakje, recensie (AVI E3)

Het kleine draakje, recensie. Dit zelfleesboek is geschikt voor beginnende lezers met leesniveau AVI E3 en is deel van de serie leren lezen met Kluitman. Het werd geschreven door Sanne de Bakker en voorzien van illustraties door Mariëlla van de Beek.

Het kleine draakje

Papa brengt Roos naar bed en leest een verhaaltje voor. Roos is bang voor de grote draak. Papa vertelt dat de prins de draak heeft gevangen. Roos kan dus lekker gaan slapen. Maar dan hoort Roos iets raars. Het komt onder haar bed vandaan. Wat zit daar? Het blijkt draakje Piet te zijn, het kind van de grote draak… Kan Roos misschien helpen om zijn moeder te bevrijden?

Conclusie

Mijn dochter zit nu in de eerste klas (groep 3). Ze heeft Het kleine draakje met veel plezier gelezen. Het verhaal is een beetje spannend, maar tegelijkertijd ook heel lief. En dat ben ik wel met haar eens.

Het kleine draakje heeft leesniveau AVI E3. Mijn dochter leest het boek hardop terwijl ik ernaast zit. Op die manier kan ik haar een beetje helpen als het nodig mocht zijn. Ik vind het groeiproces ook erg leuk om te zien, het lezen gaat haar steeds beter af (totdat ze moe wordt, maar dat is ook wel logisch) en het leestempo komt steeds hoger te liggen.

Mijn beoordeling Het kleine draakje:

Specificaties:

Auteur: Sanne de Bakker | Illustrator: Mariëlla van de Beek | Uitgeverij: Kluitman | 9789020678079 | 32 blz. | Maart 2015

Het kleine draakje is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer AVI groep 3

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.