Kleurpotloden voor kinderen

Kleurpotloden voor kinderen; Onder andere Faber-Castell, Stabilo, Bruynzeel, Crayola, Lyra en SES

Kleurpotloden voor kinderen kunnen natuurlijk niet ontbreken in de speelgoedcollectie van jouw kinderen. Naast het feit dat kinderen tekenen en kleuren gewoon erg leuk vinden, stimuleert het ook nog eens de creativiteit én oefenen ze hun fijne motoriek. Kleuren is dus ook nog eens onmisbaar in de ontwikkeling. Met een set goede kleurpotloden, afgestemd op de leeftijd en vaardigheden van het kind, kunnen ze nog meer genieten van deze heerlijke bezigheid.

Kleurpotloden

Het fijne van kleurpotloden is dat het minder snel vlekken maakt in kleding en op meubilair dan bijvoorbeeld stiften. En als je dan toch een vlek hebt, dan kan je die bij de meeste kleurpotloden eenvoudig weer uit kleding en andere stoffen wassen. Een mooie set kleurpotloden is dus altijd goed om zelf in huis te halen. Ook geschikt als duurzaam cadeau voor alle leeftijden. Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij de beste kleurpotloden voor kinderen op een rij gezet, zodat ze meteen aan de slag kunnen.

 

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 1 jaar

Vanaf de leeftijd van ongeveer een jaar krijgen kinderen interesse in kleuren en tekenen. Dat begint natuurlijk met strepen, stippen en krassen op papier zetten. Voor peuters is het dus erg fijn als de potloden wat dikker zijn, zodat ze gemakkelijk vast te houden zijn. Ook fijn is dat de kern van het potlood wat zachter is, zodat de kleuren ook bij lichte druk op het papier al mooi afgeven.

 

STABILO Woody 3 in 1 kleurpotloden

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 1 jaar STABILO Woody 3 in 1 

 

De Woody 3in1 is een kleurpotlood, waskrijt en aquarelpotlood in één. Geschikt voor het kleuren op papier en karton (zelfs op zwart papier!), maar ook op gladde oppervlakken, zoals ramen, kunststof, regenlaarzen, broodtrommels. Noem maar op! Met een kwast en water erbij kunnen prachtige kunstwerken worden gemaakt met deze kleurpotloden.

Meer informatie.

 

Bruynzeel Kids extra zachte kleurpotloden

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 1 jaar Bruynzeel Kids extra zachte potloden

 

De dikke wasco kleurpotloden van Bruynzeel zijn speciaal ontworpen voor kleine kinderhandjes. De dikke kern is extra sterk en zo zacht als waskrijt voor een extra goede kleurafgifte! De verpakking bevat 6 potloden in de populairste kleuren en een bijbehorende slijper. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, onder begeleiding vanaf 1 jaar.

Meer informatie.

 

SES My First Kleurpotloden XL

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 1 jaar SES My First Kleurpotloden XL

 

Een set van 8 korte, dikke kleurpotloden in vrolijke kleuren. Eenvoudig om mee te tekenen en te kleuren. Door de ergonomische vorm zijn de potloden geschikt voor peuters vanaf 12 maanden en ouder. SES My First, de eerste kleurpotloden voor kinderen.

Meer informatie.

 

Crayola dikke kleurpotloden

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 1 jaar Crayola dikke kleurpotloden

 

Crayola Mini Kids 8 dikke kleurpotloden voor peuters vanaf 12 maanden. De zeshoekige vorm zorgt voor een goede grip tijdens het tekenen. Zo leert je kindje goed potloden vast te houden. Daarnaast voorkomt deze zeshoekige vorm dat de kleurpotloden wegrollen. De punten zijn extra stevig, waardoor deze minder snel breken. Elk potlood heeft een leuke dierenprint voor nog meer kleurpret!

Meer informatie.

 

STABILO Trio Thick kleurpotloden

STABILO Trio Thick kleurpotloden voor kinderen

STABILO Trio Dik kleurpotloden zijn ideaal voor peuters die graag veel kleur gebruiken in de creatieve zin. De kleurpotloden hebben een dikke, ergonomische, driehoekige vorm, zodat jonge kinderen ze makkelijker kunnen vasthouden.

Meer informatie.

 

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 4 jaar

Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn kleurpotloden met een goede grip natuurlijk ook erg belangrijk, zeker in aanloop naar het leren schrijven. Een driehoekig kleurpotlood met extra grip kan daarbij helpen. En dan zijn er natuurlijk nog de echte geoefende tekenaars die wel eens wat anders willen dan de standaard 6 tot 12 kleurpotloden die meestal in een set kleurpotloden zitten. Een setje kleurpotloden met speciale kleuren, aquareleigenschappen of gewoon heel veel verschillende kleuren is dan een perfecte keuze.

 

STABILO GREENcolors Kleurpotloden

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 4 jaar STABILO GREENcolors Kleurpotloden

 

De STABILO GREENcolors kleurpotloden zijn traditionele 6-hoekige kleurpotloden met witte strepen en milieuvriendelijke matte coating. De kern van hoge kwaliteit heeft een intense kleurafgifte voor heldere kleuren. Speciaal ontwikkeld kleurpotlood, gemaakt van 100% FSC gecertificeerd hout. FSC staat voor streng gecontroleerd, ecologisch verantwoord en duurzaam bosbeheer.

Meer informatie.

 

Faber-Castell GRIP pastel, neon en metallic kleurpotloden

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 4 jaar Faber-Castell GRIP pastel, neon en metallic

 

Voor de echte fanatieke kunstenaars is deze set van Faber-Castell kleurpotloden een mooie aanvulling als je de standaard kleurpotloden al hebt. Er zitten 12 kleurpotloden in: 4 pastel kleuren, 4 neonkleuren en 4 metallickleuren. Zo ben je nog lang niet klaar met tekenen en worden jouw kleurplaten nog mooier!

Meer informatie.

 

Bruynzeel dubbelpunt kleurpotloden

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 4 jaar Bruynzeel dubbelpunt kleurpotloden

 

Een set met 12 kleurpotloden en toch 24 kleuren? Dat zijn de Bruynzeel Dubbelpunt kleurpotloden. Elk kleurpotlood heeft aan beide zijden een andere kleur, voor dubbel zoveel kleurplezier! De kleurpotloden zijn van hoge kwaliteit en hebben een dikke kern van 2,9 mm voor een perfecte kleurafgifte. Inclusief een zilver- en goudkleurig potlood.

Meer informatie.

 

STABILO Aquacolor

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 4 jaar STABILO Aquacolor

 

Deze mooie kleurpotloden van STABILO zijn niet alleen om mee te tekenen en kleuren. Pak er een kwastje en water bij en je kan een heus aquarel schilderij creëren.

Meer informatie.

 

Kleurpotloden Faber-Castell GRIP set 48 stuks

Kleurpotloden voor kinderen vanaf 4 jaar Kleurpotlood Faber-Castell GRIP set 48 stuks

 

Faber-Castell heeft een prachtige complete set kleurpotloden met maar liefst 48 kleuren. Deze zijn dankzij het opbergblik ook nog eens praktisch op te bergen. De kleurpotloden hebben een verlijmde kern en breken dus niet zomaar als je ze onverhoopt eens laat vallen. Bovendien kan je met een penseel de tekening bewerken tot een schilderij, want deze kleurpotloden zijn wateroplosbaar! Zelfs de puntenslijper en de penseel zijn bij deze set inbegrepen. Een perfecte cadeauset voor de echte tekenfan.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Een reactie op “Kleurpotloden voor kinderen

  1. Pingback: Uitdeelboekjes; (afscheids)cadeautje of traktatie voor kinderdagverblijf/psz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.