Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar

Kleuren, het is goed voor kinderen én volwassenen. Omdat de keuze enorm is heb ik de kleurboeken opgesplitst. In dit blog vind je de kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar. Ook leuk als cadeautje voor de feestdagen!

Kleuren, goed voor de ontwikkeling

Het zal geen verrassing zijn, maar kleuren is goed voor de ontwikkeling van peuters en kleuters. Zo leert je kind de verschillende kleuren kennen en herkennen en is het goed voor de ontwikkeling van de woordenschat door te benoemen wat je kind aan het kleuren is. Daarnaast werkt kleuren ook nog eens ontspannend en stimuleert het de creativiteit. En wist je dat kleuren ook een goede voorbereiding is op het leren schrijven? Genoeg redenen om meteen lekker aan de slag te gaan!

Hoewel in dit overzicht allemaal leuke kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar staan, is het ook aan te raden om je kind eens lekker zijn gang te laten gaan op een blanco papier. Of maak zelf eens een leuke kleurplaat!

 

Kleuren met goed materiaal

Om plezierig te kleuren is het, ook voor kleine kinderen, belangrijk om goed materiaal te gebruiken. Een positieve ervaring werkt immers stimulerend, je kind zal nog vaker willen kleuren. Kies daarom voor een goede kwaliteit kleurpotloden, die overigens helemaal niet duur hoeven te zijn! Ben je benieuwd welke kleurpotloden er allemaal zijn, ook (juist) voor de kleinsten, lees dan even het blog Kleurpotloden voor kinderen.

 

Kleur- en stickerboek voor de allerkleinsten

Kleurboeken voor peuters en kleuters; Kleur- en stickerboek voor de allerkleinsten

Veel kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar zijn een combinatie van kleuren en stickers plakken. Wat een pret! Open snel dit boek en plak de lekkere snoepjes in de kom, de mannetjes in de raket, de appels in de boom en nog veel meer! De stickers zijn extra groot, zodat je ze gemakkelijk zelf kunt plakken. Als je klaar bent, kun je de tekeningen mooi inkleuren. Geschikt voor kinderen van 2-4 jaar.

Meer informatie.

 

Mijn eerste woordjes kleurboek

Kleurboeken voor kinderen; Mijn eerste woordjes kleurboek

Wil je graag kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar om je kind te helpen bij het uitbreiden van de woordenschat? Dan is dit een prima kleurboek! Beer, bal en boot, poes, pop en paard… Ze staan allemaal in dit schattige kleurboek. Je kind beleeft ongetwijfeld urenlang plezier aan het kleuren van de tekeningen. Bij elke afbeelding staat het juiste woord, zodat je kind spelenderwijs haar of zijn woordenschat verbetert. Geschikt voor kinderen van 1-3 jaar.

Meer informatie.

 

Mijn eerste kleurboek met woordjes

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar; Mijn eerste kleurboek met woordjes

Ook in dit schattige kleurboek voor kinderen tot 4 jaar staat het juiste woord bij de afbeelding. Op deze manier leert jouw kind spelenderwijze zijn woordenschat te vergroten. Het kleurboek is geschikt voor kinderen van 1-3 jaar.

Meer informatie.

 

Kleur- en stickerboek Lieve dieren

Kleur- en stickerboek Lieve dieren; Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar

In dit leuke kleurboek voor kinderen tot 4 jaar vind je maar liefst vier stickervellen boordevol lieve dieren! Een neushoorn, een krokodil, een pinguïn, een koala, een varken, een koe… Allemaal wachten ze erop om door jou opgeplakt te worden! Als je alle dieren een plekje hebt gegeven kun je de tekeningen inkleuren, ze uitscheuren en aan iemand cadeau geven. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in je eigen kamer ophangen! Het kleurboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Kleuren op nummer

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar; Kleuren op nummer

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar kunnen ook helpen bij het leren tellen en herkennen van cijfers. Neem nou dit kleurboek voor kinderen van Deltas waarin een heleboel tekeningen een kleurcode gekregen hebben: een mooie trompet, een schattige vlinder, een vrolijke clown en nog zo veel meer. Pak je kleurpotloden of stiften erbij, kijk goed naar de code en kleuren maar! Met uitscheurbare tekeningen. Geschikt voor kinderen van 3-5 jaar.

Meer informatie.

 

Lucky Color

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar Lucky Color

Superleuk kleurboek voor kinderen tot 4 jaar! De kleurplaten zijn eenvoudig gehouden zodat jouw kind goed kan oefenen met kleuren. Geschikt voor kinderen van 2-3 jaar.

Meer informatie.

 

Stickerpret

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar Stickerpret

Met dit leuke kleurboek voor kinderen tot 4 jaar zal je kind ongetwijfeld veel pret beleven! Op elke bladzijde vind je een vrolijke kleurplaat die je kind naar hartenlust kan inkleuren. Daarna kan hij of zij op zoek naar de stickers die bij de woordjes passen. De stickers zijn groot en daarom ideaal voor kleine handjes. Zo oefent je kind al plakkend en kleurend zijn of haar fijne motoriek. Woordjes leren was nog nooit zo leuk! Geschikt voor kinderen van 2-4 jaar.

Meer informatie.

 

Unicorn kleurboek

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar Unicorn kleurboek

Dit kleurboek voor kinderen tot 4 jaar van het bekende merk SES bevat 15 kleurplaten met leuke Uni-dieren om in te kleuren. De foam unicorn is zichtbaar op elke pagina, waardoor dit kleurboek uniek is! Met 40 extra glitterstickers om je tekeningen te versieren. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

SES My First kleuren met water

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar SES My First kleuren met water

Een leuk alternatief is het kleuren met water. Deze set van SES bevat vier verschillende tekeningen die je met een natte kwast in kunt kleuren. De kwast is veilig te gebruiken, omdat de haren niet kunnen uitvallen. Na het opdrogen van de kaarten kan je ze steeds opnieuw gebruiken. Deze kleuren-met-water-set is dan ook geschikt voor zeer jonge kinderen van 1-4 jaar.

Meer informatie.

 

Paw Patrol kleur- en doeboek

Kleurboeken voor kinderen tot 4 jaar Paw Patrol kleur- en doeboek 3 jaar

Ook leuk is dit verjaardagsboek van Paw Patrol! Het is een doeboek voor kinderen die drie jaar worden. Vier deze bijzondere dag samen met Chase, Marshall, Skye en de andere Paw Patrol pups. Aan jou om de spelletjes te maken, de stickers op te plakken en de tekeningen in te kleuren!

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *