Koen en Lot – Ik ben op jou, recensie (AVI M3)

Koen en Lot - Ik ben op jou, recensie (AVI M3); Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder, illustraties door Mark Janssen

Koen en Lot – Ik ben op jou is een kinderboek voor beginnende lezers. De boeken hebben leesniveau AVI M3 en AVI E3, het gemiddelde leesniveau van kinderen in groep 3. Geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder, geïllustreerd door Mark Janssen.

Koen en Lot – Ik ben op jou

Koen en Lot zijn verliefd op elkaar, maar dat weten ze niet van elkaar. Daarom maakt Koen een briefje voor Lot waarop staat: ‘Ik ben op jou. Kus van Koen.’ Tegelijk met Koen heeft Lot ook een goed idee. Omdat ze hem zo lief vindt gaat ze een hart voor hem maken.

Helaas stopt Koen zijn briefje per ongeluk in de verkeerde jaszak. Nu lijkt het net of Koen op Els is… Lot is vreselijk verdrietig… Komt het nog goed?

Conclusie

Koen en Lot – Ik ben op jou is een leuk boek voor kinderen in groep 3, zeker als ze voor de eerste keer verliefd zijn. Het verhaal sluit ook mooi aan bij het thema Valentijnsdag. Door dit boekje samen met je kind te lezen kun je mooie gesprekken voeren over vriendschap en verliefd zijn, maar ook over een onbeantwoorde liefde.

Mijn beoordeling Koen en Lot – Ik ben op jou:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustraties: Mark Janssen | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000344826 | 32 blz. | Juli 2015

Koen en Lot – Ik ben op jou is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Marianne Busser en Ron Schröder

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.