Spekkie en Sproet groot AVI leesboek, recensie (AVI E4)

Spekkie en Sproet - groot AVI leesboek, recensie; Vivian den Hollander en Juliette de Wit.

In Spekkie en Sproet groot AVI leesboek (AVI E4) lossen Spekkie en Sproet maar liefst drie spannende zaken op. Het boek, deel van de Spekkie en Sproet boekenserie, werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet

De kinderboekenserie Spekkie en Sproet is een spannende boekenserie voor kinderen van 7 jaar en ouder om zelf te lezen. Samen beleven ze allerlei spannende avonturen en lossen ze raadsels op. De serie werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet groot AVI leesboek

Spekkie en Sproet groot AVI leesboek bevat drie verhalen waarin Spekkie en Sproet spannende zaken oplossen!

Het verdwenen beeld

Spekkie gaat op vakantie en omdat haar nichtje ziek is mag Sproet mag mee naar Curaçao! Zon, zee en strand betekent luieren en niks doen. Totdat ze op de radio horen dat er een duur beeld gestolen is. Spekkie heeft wel een idee wie de dader is, maar klopt dat ook?

Het raadsel van Vlekje

Als Spekkie en Sproet een spel in het park gaan doen, zien ze dat poes Vlekje vermist wordt. Tijdens het spelen zien ze de poes en besluiten hem thuis te brengen. Maar de man die de poes in ontvangst neemt lijkt helemaal niet blij te zijn dat ze weer thuis is…

Eenmaal terug in het park zien ze een meisje die om haar poes Maupie roept. Oh jee, ze zouden toch niet per ongeluk de verkeerde poes teruggebracht hebben? Maar dat zou het baasje van Vlekje dan toch gemerkt moeten hebben? Spekkie en Sproet besluiten op onderzoek te gaan!

Op glad ijs

Het is winter en Sproet wil graag schaatsen. Spekkie houdt er niet zo van, maar besluit uiteindelijk toch mee te gaan. En dat is maar goed ook, want als ze even uitrusten zien ze aan de achterkant van een huis een inbreker via een ladder naar boven klimmen! Het lukt ze helaas niet om hem op heterdaad te betrappen, maar een paar dagen later zien ze de man weer. Zal het ze dit keer lukken om hem tegen te houden?

Conclusie

De boekenserie Spekkie en Sproet is echt perfect voor kinderen die er wel van houden om raadsels op te lossen. Daarbij zijn juist de drie verhalen in Spekkie en Sproet groot AVI leesboek ook erg geschikt voor kinderen die meer van korte verhalen houden. De twee vrienden maken bovendien zoveel verschillende dingen mee dat de verhaaltjes weer lekker spannend zijn. Kortom, het Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek is een heerlijke detective voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Mijn beoordeling Spekkie en Sproet groot AVI leesboek:

Specificaties:

Auteur: Vivian den Hollander | Illustraties: Juliette de Wit | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021679358 | 144 blz. | November 2019

Spekkie en Sproet groot AVI leesboek is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Vivian den Hollander

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.