Geheim agent oma, kinderboekenserie

Geheim agent oma, kinderboekenserie door Manon Sikkel, AVI M3

Ben je op zoek naar een leuke kinderboekenserie? Dan is de boekenserie Geheim agent oma, geschreven door Manon Sikkel, een aanrader! Spanning, actie en humor, het komt allemaal voorbij.

Kinderboekenserie

De kinderboekenserie is geschikt om voor te lezen aan kinderen van ongeveer 6 jaar, zelf lezen kan vanaf ongeveer 7 jaar. Inmiddels bestaat de kinderboekenserie Geheim agent oma uit vijf boeken die onafhankelijk van elkaar te lezen zijn. Hieronder zie je welke boeken dat zijn.  

Geheim agent oma

In het eerste deel van de boekenserie leren we Max kennen. Max heeft twee oma’s. Zijn ene oma is dol op haken en puzzels maken. Op vrijdag gaat Max altijd naar deze oma en kijken ze samen de hele middag tv. Maar op een dag is puzzeloma ziek en komt zijn andere oma hem ophalen.

Deze oma is geheim agent, ze draagt een tijgerpak met zonnebril en rijdt in een supersnelle rode auto: Polly. Ze heeft een afspraak met een spion uit China. En ze moet zorgen dat niemand een bom legt onder het paleis op de Dam…

Het boek Geheim agent oma kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof

Max heeft twee oma’s. Eentje die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit. Zijn andere oma is geheim agent. In het eerste deel kon zijn ‘normale’ oma niet oppassen en mocht hij met geheim agent oma mee op missie. Toen ontdekte Max dat zij heel goed bommen onschadelijk kan maken en zich achterstevoren en ondersteboven aan een touw van hoge gebouwen laten zakken.

En ze heeft nog iets tofs: een supersonische zelfrijdende auto met verwarmde buitenspiegels en een ingebouwde geldmachine die de naam Polly draagt. Er is alleen één ding waar ze niet goed in is: een lieve oma zijn. Maar dat leert Max haar wel terwijl hij meegaat op een nieuwe geheime missie: het voorkomen van een grote goudroof.

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa

De oma van Max reist af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Max mag met zijn oma mee. Maar hun missie verloopt heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent…

Geheim agent oma – Geheim agent opa kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max

Het is zomer en alle vrienden van Max zijn met vakantie. Zelfs zijn oma is weg. Ze is geheim agent en is naar Zuid-Amerika voor een ZGM, een Zeer Geheime Missie. Ze krijgt daarbij hulp van een andere geheim agent, Faisel. Max heeft beloofd Faisels moestuin water te geven. Bij het tuinhuisje ontmoet hij robot Gember. Ze is een uitvinding van Faisel, alleen werkt ze nog niet helemaal goed. Dan wordt Gember ontvoerd door de baas van de beveiliging van het Ministerie van Geheime Zaken. Zij wil Gember inzetten als bewakingsrobot. Max moet de robot gauw terughalen voor het verschrikkelijk misgaat…

Geheim agent oma – Geheim agent Max kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf

Juf Carmen is ziek en de oma van Max wil weleens iets anders doen. Daarom komt ze als invaljuf op de school van Max werken. Want elke dag geheim agent zijn is zwaar en gevaarlijk werk. Terwijl de oma van Max de kinderen computers leert hacken, ze leert abseilen en schieten met pijl-en-boog, ontdekt Max de echte reden waarom zijn oma zo graag juf wil worden.

Geheim agent oma – Geheim agent juf is zonder twijfel mijn favoriete deel van de serie. Het boek kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.