Foeksia de miniheks – Foeksia en de Heksenhik-ik, recensie

Foeksia de miniheks - Foeksia en de heksenhik-ik, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Paul van Loon, illustraties door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Heksenhik-ik heeft leesniveau AVI M4. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

In een Heksenbos hier ver vandaan woont Kwark, de tovenaar met het houten been. Als hij op een dag een wandeling maakt vindt hij een ei en hij neemt het mee naar huis. Uit dat ei komt een miniheks die hij de naam Foeksia geeft. Inmiddels is Foeksia al wat groter en gaat ze naar een school voor miniheksen. Aangezien ze allerlei avonturen beleeft besloot Paul van Loon er een kinderboekenserie over te schrijven: Foeksia de miniheks. Saskia Halfmouw maakte de illustraties.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Heksenhik-ik (AVI M4)

Foeksia is alleen thuis en heeft de hik. En wat ze ook probeert, hij gaat maar niet weg! Ze probeert nog een spreuk uit één van de toverboeken van papa Kwark, maar ook die helpt niet. Dan maar met de hik naar school. Maar toveren met de hik, dat valt niet mee! En jeetje, wat gebeurt er? De hele klas begint met Foeksia mee te hikken. Zelfs het hele bos!

Als Foeksia aan papa Kwark vertelt over de spreuk van hik, sprik, sprauw schrikt hij zich een hoedje. Dat is een valse spreuk! Je geeft er de hik mee door… Is er dan niemand die het Heksenbos van de hik af kan helpen?

Conclusie

Foeksia en de Heksenhik-ik is een ondeugend en grappig deel van de boekenserie Foeksia de miniheks. De ondeugende Foeksia denkt even een makkelijke oplossing te vinden, maar helpt zichzelf van de wal in de sloot! En een hikkend Heksenbos is stiekem ook wel een beetje grappig. Gelukkig heeft Foeksia nog een geheimpje achter de hand die helpt om de situatie op te lossen. Een magisch verhaaltje voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en de Heksenhik-ik:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025867430 | 64 blz. | Maart 2015

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.