Explorer Academy 7 – Het verboden eiland, recensie

Explorer Academy 7 - Het verboden eiland; Spannende boekenserie voor kinderen van 8 jaar en ouder geschreven door Trudi Trueit, met illustraties van Scott Plumbe

Liefhebbers van de Explorer Academy serie opgelet: in het voorjaar verscheen dan eindelijk Explorer 7 – Het verboden eiland! En eindelijk heb ik het gelezen! Het is het laatste deel uit deze spannende boekenserie en daarom wordt er ook nog eens een hele toffe winactie georganiseerd, doe je mee?

Explorer Academy boekenserie

Cruz Coronado wordt aan de Explorer Academy opgeleid tot echte ontdekkingsreiziger. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn overleden moeder Petra en tante Marisol. Na het afronden van hun opleiding zijn beide bij de Explorer Academy blijven werken. De moeder van Cruz ontwikkelde een geheime formule, maar is hierbij om het leven gekomen. Eenmaal op de academy ontdekt Cruz dat zijn moeder niet om het leven is gekomen bij een noodlottig ongeval, maar is vermoord door farmaceutisch bedrijf Nebula.

Puzzelstukken

De moeder van Cruz wist dat Nebula het op de formule had voorzien en trof maatregelen: ze schreef de formule op zwart marmer en brak hem in stukken. Vervolgens verstopte ze deze stukken op verschillende plekken verspreid over de hele wereld. Aan Cruz de schone taak om de puzzelstukken op te sporen en de formule weer compleet te maken. Maar hij wordt bij zijn gevaarlijke zoektocht op de hielen gezeten door Nebula. Zal het Cruz lukken om de puzzel compleet te maken? En wat moet hij er daarna mee doen?

Inmiddels zijn er dus al zes boeken verschenen. Ben je nog niet bekend met deze fantastische serie vol avontuur? Begin dan vooral bij het begin. Meer informatie vind je in het blog Explorer Academy, spannende boekenserie voor kinderen.

De eerdere delen uit de Explorer Academy-serie:

Explorer Academy 7 – Het verboden eiland

In Explorer Academy 7 – Het verboden eiland slaat bij Cruz de twijfel toe. Na alles wat hij heeft meegemaakt vraagt hij zich af of het geluk nog wel aan zijn kant staat. Tijdens zijn zoektocht komen er steeds meer angstaanjagende geheimen boven water. In Drakenbloed, het zesde deel van de serie, dacht Cruz dat hij het allerlaatste stukje van de geheime formule had gevonden. Helaas wees zijn moeders hologram dit af. Wat nu?

Ondertussen komt Nebula steeds dichterbij en de tijd begint te dringen. Na een wereldreis door zeven continenten, die ze maakten aan boord van het schip de Orion, is opgeven geen optie meer voor Cruz en zijn beste vrienden. Hij moet alles waar hij van houdt op het spel zetten om de geheime formule te ontcijferen. Wanneer Cruz zijn zoektocht vervolgt naar de meest buitenaardse bestemming ooit, verandert zijn leven voorgoed als hij geconfronteerd wordt met een bekend gezicht.

Conclusie

Na de eerste zes delen te hebben gelezen, die ik stuk voor stuk verslonden heb, verheugde ik me erg om Explorer Academy 7 – Het verboden eiland te lezen. En wauw, ik kan niet anders zeggen dan dat het weer een steengoed, spannend én verrassend verhaal is geworden!

Cruz en zijn vrienden gaan weer op een toffe missie en krijgen daarbij te maken met de nodige uitdagingen. Een gedachte die altijd op de achtergrond aanwezig is: wie is er te vertrouwen? Het zorgt ervoor dat je tijdens het lezen toch een steeds een beetje achterdochtig blijft. Dat dat nodig is wordt in dit deel, waarin wederom niets is wat het lijkt, bewezen!

Mijn beoordeling Explorer Academy 7 – Het verboden eiland:

Specificaties:

Auteur: Trudi Trueit | Uitgeverij: Blink | 9789083116532 | 280 blz. | Maart 2023

Explorer Academy 7 – Het verboden eiland is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.