Trubbel de trol – De kikkerkol, recensie (AVI E5)

Trubbel de trol - De kikkerkol, recensie; Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer

Trubbel de trol – De kikkerkol, recensie (AVI E5). Sanne en Pepijn wonen samen met hun vader en Trubbel de trol in het Nevelwoud. Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer.

Halloween

Toen ik op zoek was naar leuke griezelboeken voor kinderen kwam ik de boekenserie Trubbel de trol tegen. Aangezien ik de serie zelf ook nog niet kende besloot ik de boeken voor te lezen, en dat was een groot succes!

Trubbel de trol – De kikkerkol

Trubbel de trol - De kikkerkol, recensie; Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer

Toen Sanne en Pepijn net in het Nevelwoud kwamen wonen leerden ze Trubbel de trol kennen. Hij is wees en aangezien hij pas 200 jaar jong is woont hij bij Sanne en Pepijn in de kelder. Samenwonen met een trol is vaak leuk, maar soms ook erg lastig. Want de spelletjes die Trubbel verzint, zijn niet altijd even veilig voor mensen. Belletje trekken bij een heks, bijvoorbeeld. De heks Gruwelda is woedend! Ze zint op wraak, en haalt daarbij alles uit de kast. En dan wordt het pas écht gevaarlijk in het Nevelwoud…

Conclusie

Het boek Trubbel de trol – De kikkerkol is het tweede deel van de serie. Ik heb het boek weer met heel veel plezier voorgelezen. En net als in het eerste deel zit er weer veel humor in, en is het op sommige momenten ook echt wel spannend. Heeft jouw kind leesniveau AVI E5? Dan is het ook een prima zelfleesboek.

Mijn beoordeling Trubbel de trol – De kikkerkol:

Specificaties:

Auteur: Reggie Naus | Illustraties: Kees de Boer | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021674391 | 128 blz. | Mei 2015

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.