Trubbel de trol: kinderboekenserie voor 8-12 jaar (AVI 5)

Trubbel de trol kinderboekenserie; Griezelboeken voor kinderen

Trubbel de trol, kinderboekenserie voor 8-12 jaar. Ben je gek op spannende verhalen om lekker bij te griezelen? Altijd, of alleen met Halloween? Dan is de Trubbel de trol kinderboekenserie erg leuk om te lezen. Welke delen er allemaal zijn lees je in dit blog. 

Leesniveau AVI M5 en E5

De boeken uit deze serie zijn erg leuk om voor te lezen, maar ook ontzettend leuk als zelfleesboek. Het leesniveau van de boeken varieert van AVI M5 tot AVI E5.

Trubbel de trol

Trubbel de trol serie AVI 5; Reggie Naus

De moeder van Sanne en Pepijn is overleden. Hun vader Mendert besluit dat het roer om moet en wordt daarom boswachter van een immens bos: het Nevelwoud. Bewoners van het dorpje adviseren hen om meteen te vertrekken, het is niet pluis in het woud! Maar Mendert gelooft er helemaal niks van en verdenkt de inwoners van stroperij. Hij is dan ook vastbesloten om ze op heterdaad te betrappen.

Maar Pepijn ontdekt al snel dat de inwoners wel eens gelijk kunnen hebben… Als hij wil weten welk beest ’s nachts de vuilnisbak leeg eet krijgt hij de verrassing van zijn leven: het is een trol! Trubbel heet hij, en hij wordt al snel Pepijns vriend.

Al snel komen Sanne en Pepijn erachter dat Trubbel niet de enige trol in het Nevelwoud is… Trubbel woont namelijk in een grot bij zijn opa. En opa trol wil niets liever dan weer eens een recept maken uit zijn Mensbeestenkookboek…

Trubbel de trol kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Trubbel de trol – De kikkerkol

Deel 2 Trubbel de trol - De kikkerkol, Reggie Naus; Griezelboeken voor kinderen

Trubbel de trol woont bij Sanne en Pepijn in de kelder. Dat is vaak leuk, maar soms ook erg lastig. Want de spelletjes die Trubbel verzint, zijn niet altijd even veilig. Belletje trekken bij een heks, bijvoorbeeld. De heks is woedend! Ze zint op wraak, en haalt daarbij alles uit de kast. En dan wordt het pas écht gevaarlijk in het Nevelwoud…

Trubbel de trol – De kikkerkol kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Trubbel de trol – Het zwaard van dinges

Deel 3 Trubbel de trol - Het zwaard van Dinges, Reggie Naus; Griezelboeken voor kinderen AVI 5

Trubbel moet op reis naar het hoge noorden om voor de Trollenraad te verschijnen. Pepijn en Sanne gaan stiekem mee, hoewel dat niet mag van hun vader. Trubbel en zijn vrienden maken een avontuurlijke reis, maar als ze het noorden bereiken, begint het avontuur pas écht. De Trollenraad vindt het niet goed dat Trubbel bevriend is met mensbeesten, want dat is tegen de trollenregels. Als straf krijgt hij een gevaarlijke opdracht: het zwaard stelen van de boze tovenaar Fabinoc… eh, Fibona… eh… Dinges.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Trubbel de trol – De griezels van Bakstein

Deel 4 Trubbel de trol - De griezels van Bakstein, Reggie Naus; Griezelboeken voor kinderen AVI 5

Pepijn en Sanne gaan samen met hun vader naar de grote stad om op familiebezoek te gaan. Aangezien de stad niet echt geschikt is voor trollen moet Trubbel thuis blijven, in het Nevelwoud. Maar wie moet er dan pannenkoekers voor hem bakken? Dus Trubbel besluit zijn mensbeesten te verrassen en zichzelf mee te smokkelen. Tijdens een rustmoment klimt Trubbel uit de kofferbak en het gezin rijdt zonder hem weg! Wat moet hij nu doen?

Trubbel besluit naar Sanne, Pepijn en Mendert op zoek te gaan, maar verdwaalt al snel in het grote Bakstein. En dan blijkt het in de stad minstens zo gevaarlijk te zijn als in de bossen! Want onder de straten wonen allerlei griezels: het monster onder het bed, rioolheksen, en zelfs een echte horror clown. Allemaal zitten ze achter Trubbel aan!

Gelukkig ontmoet hij ook nieuwe vrienden in de stad. Met de hulp van een truis, een tuinkabouter en de wijze Grootmagister gaat Trubbel op zoek naar zijn mensbeesten. Maar de griezels van Bakstein zitten hem op de hielen…

Trubbel de trol – De griezels van Bakstein kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer

Deel 5 Trubbel de trol - De vloek van het Nevelmeer, Reggie Naus; Griezelboeken voor kinderen AVI 5

Het is zomer en Pepijn en Sanne zwemmen elke dag in het Nevelmeer. Maar wat ze niet weten is dat het op dat meer niet pluis is. Dat had hun vriend Trubbel de trol wel eerder mogen vertellen… Wanneer Pepijn tijdens een boottochtje spoorloos verdwijnt, komen Trubbel en zijn vrienden in een gevaarlijk avontuur terecht. Wat is het geheim van het Nevelmeer?

Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.